• Decrease
  • Increase

Multiplank

Eiken Multiplank


Bij ons v.a. € 20,65 per m2.

ex. BTW en € 25,- incl. BTW

Al onze vloeren zijn rondom voorzien van mes en groef.

Meer informatie


Multiplank vloeren

Multiplank is een vrij nieuwe vinding die snel opmars maakt. Hij wordt ook wel duoplank, lamel(parket) of systeemplank genoemd. Multiplank moet niet verward worden met laminaat, dat een kunststof toplaag heeft. Multiplank heeft een toplaag van massief hout – meestal eiken – die verlijmd is op een multiplex onderlaag, een puur houten product dus.

Het uiterlijk van een multiplank vloer
Een vloer van multiplank met een toplaag van eiken ziet er net zo uit als een vloer van massief eiken. De toplaag varieert in dikte maar is altijd dik genoeg om – indien nodig – nog verschillende keren geschuurd te kunnen worden. Onbehandeld is deze multiplank vloer geelbruin van kleur met de mooie vlamtekening die een eiken vloer karakteriseert.
Een eiken multiplank vloer kan op dezelfde manier worden afgewerkt als een massief eiken vloer: hij kan gerookt en geloogd worden en in de hardwax, olie of lak gezet worden.

De kenmerken van een multiplank vloer
De multiplank bestaat uit twee lagen. De multiplex onderlaag is opgebouwd uit kruislings verlijmde laagjes berkenhout. Berkenhout werkt niet zo sterk als de meeste andere houtsoorten en het kruislings verlijmen ervan zorgt ervoor dat dit multiplex nauwelijks krimpt of uitzet. De massief eiken bovenlaag wordt hier vervolgens stevig op verlijmd zodat de hele multiplank vrijwel niet meer werkt. Dit is belangrijk voor vloeren die niet mogen kieren. Een vloer van multiplank kan zwevend gelegd worden waardoor deze dus te verhuizen is. Bovendien is een vloer van multiplank uitstekend geschikt om gelegd te worden op vloeren met vloerverwarming omdat multiplank een lage warmteweerstand heeft. De toplaag van massief hout houdt de warmte langer vast zodat er weinig temperatuurschommelingen zijn.

Waarom kiezen voor een multiplank vloer
De multiplank vloer is bij uitstek geschikt voor ruimtes met vloerverwarming en voor grote ruimtes waarin de vloer zwevend gelegd moet worden. In huurwoningen bijvoorbeeld is het vaak niet toegestaan om een (houten) vloer op de ondervloer te verlijmen.
Multiplank kan op verschillende manieren worden afgewerkt en omdat hij naadloos gelegd kan worden, is een vloer van multiplank makkelijk in het onderhoud.

Waar u op moet letten bij een multiplank vloer
Hoe dikker de toplaag, hoe vaker de vloer van multiplank geschuurd kan worden en dus langer mee kan gaan. Bij dunne toplagen bestaat er een heel kleine kans dat de toplaag loslaat van de onderlaag (dit heet delamineren). Hoewel de multiplank vloer nauwelijks werkt, moet toch rekening gehouden worden met de luchtvochtigheidsgraad.

Multiplank vloeren van Trendvloeren in ‘t Goy
De multiplank vloeren van Trendvloeren hebben een toplaag van massief Frans eiken. Dit eiken draagt het PEFC keurmerk en wordt rechtstreeks bij zagerijen in Frankrijk in het groot ingekocht. De prijzen kunnen daarom – maar ook vanwege de eigen productie – laag gehouden worden. In de eigen werkplaats werken mensen met een lichte beperking samen met de vaklieden om een kwalitatief uitstekend eindproduct te verkrijgen.

© 2015 Trendvloeren in 't Goy | Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van druk-, zet- en prijsfouten