Eiken houten vloeren zijn in

De voordelen van een eiken vloer

Het kiezen van een nieuwe en vooral de juiste vloer is een belangrijk proces. Immers vormen vloeren een belangrijk onderdeel van onze woning. Zonder dat we er erg in hebben, leggen we stiekem wat meters af over die vloeren. Zoveel vloeren, zoveel soorten. Hout, tapijt, laminaat of linoleum: tegenwoordig is het voorstelbaar dat u door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blog staan we stil bij de voordelen van de eerste soort. En de blijkt nog altijd een favoriet: eiken vloeren. Laat u hieronder inspireren in ons nieuwe blog.

Eenvoudige aanleg

Het aanleggen van een eiken houten vloer is niet lastig. Sommige soorten vloeren kunt u dan ook zonder problemen zelf aanleggen, denk bijvoorbeeld aan laminaat, maar ook massief eiken vloeren kunt u zelf aanleggen. Wilt u echter dat dit goed en strak gebeurt? Dan kan het nooit kwaad om de hulp van een echte professional op het gebied van vloeren in te schakelen.

Klassiek en eigentijds tegelijk

Een ander voordeel is de veelzijdigheid van dit type vloer. Enerzijds past hij goed in een klassiek interieur met mooie gedecoreerde meubels. Anderzijds past de eiken vloer ook prima in een interieur met moderne stijl of het tegenwoordig populaire minimalistische, industriële thema. Om speciale details te krijgen worden de planken behandeld. Zo kunt u bijvoorbeeld een eiken vloer leggen in een donkere tint of juist een lichtere. Ook het behandelen en de afwerking van hout, zoals oliën, logen, roken of beitsen, heeft invloed op het uiterlijk.

Een eikenhouten vloer in landelijke stijl

Warme voeten

Een houten vloer neemt warmte op. Anders dan bij tegels nemen houten planken wel warmte op en geven warmte af als u erover loopt. Een belangrijk punt hierbij is de dikte van de vloer. Die kan van enkele millimeters tot wel een centimeter dik zijn.

Let wel op: Indien u een massief eikenhouten vloer aanlegt, houd er dan rekening mee dat u hier geen vloerverwarming onder kunt leggen. De warmte laat de houten planken ‘uitzetten’ waardoor de vloer krom kan trekken.

Makkelijk in onderhoud

Wanneer u een massief eiken vloer heeft, weet u zeker dat uw vloer tegen een stootje kan. Eikenhout is een zeer sterk materiaal dat naar wens afgelakt of in de was gezet kan worden. Indien u er inderdaad voor kiest om de vloer met boenwas te behandelen, dient u dit ongeveer jaarlijks te herhalen zodat uw vloer mooi glad en strak blijft. Een behandelde vloer van eiken vraagt verder om weinig onderhoud. Met een dweil of een doekje kunt u een eikenhouten vloer weer zonder problemen schoonmaken indien hij vuil is geworden. Een eiken vloer gaat wel tot tientallen jaren mee!

Scroll naar top