Een eikenhouten vloer staat prachtig

Een eiken vloer renoveren

Een eiken vloer is een duurzame vloer. Hij gaat jarenlang mee. Vooral als u de vloer goed onderhoudt blijft hij lang mooi. Toch kan het op een gegeven moment zo zijn dat uw eiken vloer toe is aan een opfrisbeurt. Met andere woorden: een renovatie. Wat houdt zo’n renovatie voor een eiken vloer nu precies in? En wat kunt u doen om een renovatie zo lang mogelijk uit te stellen? In deze blog vertellen we er meer over.

Het juiste onderhoud

Net als bijna alles in uw woning, heeft ook een eiken vloer af en toe onderhoud nodig. Wat voor type onderhoud uw vloer nodig heeft, hangt af van de afwerking van de vloer. Laat u de vloer onbehandeld, dan slijt deze sneller dan wanneer u de vloer behandelt met een beschermende lak of olie. Zo’n beschermingslaag beschermt de vloer niet alleen beter, het zorgt er ook voor dat de vloer gemakkelijker te reinigen is.

[ux_image id=”6115″]


Wanneer uw eiken vloer renoveren?

Ziet uw vloer er de laatste tijd niet meer zo mooi uit en denkt u eraan om een nieuwe vloer aan te schaffen? Dát is het moment om uw eiken vloer te renoveren. U hoeft uw vloer niet direct te vervangen als hij versleten is. Met een renovatie geeft u uw vloer nieuw leven. Tijdens een renovatie wordt uw vloer opnieuw geschuurd. Indien gewenst wordt er een nieuwe afwerklaag aangebracht, bijvoorbeeld met olie of lak. Om de vloer in goede conditie te houden is het raadzaam om deze eens in de zoveel tijd te behandelen met olie of was. Hierdoor blijft de vloer goed beschermd tegen vlekken en vuil. Ook verlengt deze behandeling de levensduur van uw vloer. Zo heeft u er uiteindelijk langer plezier van.

Toch een nieuwe vloer?

Misschien is uw vloer versleten, maar wilt u deze liever niet renoveren. Begrijpelijk! Misschien bent u uw huidige vloer beu en vindt u het tijd voor iets anders. Bij TrendVloeren begrijpen we dat harstikke goed. De vloer in uw woning doet immers veel voor de uitstraling van de ruimte. U bent bij ons dan ook aan het juiste adres om een nieuwe houten vloer uit te zoeken. Bij ons heeft u volop keus. U vindt bij ons niet alleen eiken vloeren, maar ook grenen-, lamelparket- en multiplank vloeren. Benieuwd naar ons aanbod? Neem een kijkje in onze webshop of kom eens langs in onze loods ’t Goy. Wij helpen u graag verder!

Scroll naar top