houten vloer leggen

Houten vloer leggen: hoe pak je het aan?

Houten vloer leggen: hoe pak je het aan?

Een houten vloer is een sfeervolle en karakteristieke basis voor uw huis. Een houten vloer past in vrijwel ieder interieur. Of u nu een knusse, warme uitstraling wilt creëren of een strakke, moderne uitstraling, met een houten vloer kun je alle kanten op. Welk type houten vloer het gaat worden is natuurlijk helemaal aan u. Bij TrendVloeren heeft u de keuze uit diverse houtsoorten, houtkleuren en afwerkingen. Heeft u de juiste vloer al gevonden? Dan wordt het tijd om de vloer in huis te plaatsen. We vertellen u graag hoe u dit het beste aanpakt.

Hoe leg ik een houten vloer?

Voor een houten vloer leggen is geen standaard handleiding. Het is namelijk per situatie verschillend wat de beste methode is. De omstandigheden in de ruimte spelen hier een belangrijke rol in, zoals bijvoorbeeld de vochtigheid van de ondervloer. Daarnaast is het belangrijk of u de vloer zwevend of vast wilt leggen. De legmethode is hierbij namelijk verschillend.

Een droge ondervloer

In bestaande huizen is de vochtigheid meestal geen probleem. In een nieuw huis is dat vaak een ander verhaal. Bijvoorbeeld als er net een betonvloer is gestort. In dit geval moet u rekening houden met ongeveer twee maanden droogtijd. Twijfel je hierover? U kunt het vochtgehalte door een professional laten opmeten. Zo weet u zeker dat de ondervloer droog genoeg is en dat u de nieuwe houten vloer kunt leggen.

Zelf doen of uitbesteden

Bij het leggen van een vloer kunt u ervoor kiezen om dit zelf te doen. Maar u kunt het ook uitbesteden aan een professional. Wanneer is het verstandig om een professionele vloerenlegger in te huren en wanneer is dit niet nodig? Een zwevende houten vloer leggen kunnen de meeste mensen vaak prima zelf. Toch kiezen veel mensen er toch voor om dit aan een vakman over te laten. Het biedt namelijk veel gemak en u voorkomt er een hoop stress en gedoe mee. Een professionele vloerenleggen legt uw vloer vakkundig en snel. Daarnaast zijn zij bekend met de materialen en weten ze wat de aandachtspunten zijn bij het leggen van een vloer.

Heeft u hulp nodig?

De mannen van onze legservice kunnen u helpen met een houten vloer leggen. Daarbij kunt u ervoor kiezen om bepaalde dingen zelf te doen. Dat scheelt weer in de kosten! Wilt u de vloer vol verlijmen aan de ondervloer? Dit is een lastige klus waarbij we aanraden om het volledig aan een professional over te laten. Wat de situatie ook is, wij zorgen voor de juiste afwerking van uw houten vloer.

[ux_bestseller_products products=”” columns=”4″ title=”Hieronder vindt u een greep uit ons vloeren assortiment”]

Scroll naar top