Eiken vloer keuken

Kan ik houten vloeren in de keuken leggen?

Een lepel saus die op de grond valt of een gemorst eten tijdens de lunch: een keukenvloer heeft doorgaans best wat te verduren. Vaak lijkt het dan geen slimme optie om voor een houten vloer te kiezen. Vuil en vocht komen in de keuken immers vaak voor. Ook slijt een vloer in de keuken tot wat meer door het intensieve gebruik. Toch is het zeker wél mogelijk om voor een houten vloer in de keuken te kiezen. Bent u benieuwd waar u zoal op moet letten of welk type vloer dan het meest geschikt is? Dat leest u hieronder. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

De gebruiksintensiteit

Een belangrijk punt bij het leggen van een houten vloer in de keuken is de gebruiksintensiteit. Allereerst moet u zich bedenken of de keuken veel of weinig gebruikt wordt. Kookt u bijvoorbeeld alleen maar in de keuken? Of spelen uw kinderen er ook regelmatig? Een vloer kan op verschillende manieren gebruikt worden. En met name de manier waarop de vloer gebruikt wordt is belangrijk om rekening mee te houden met de keuze voor een houten vloer in de keuken. Massief hout slijt bijvoorbeeld niet zo snel, hoewel laminaat of PVC vloeren vaak een beschermende coating hebben die de vloerdelen beschermt tegen butsen en krasjes.

 

Opties houten vloeren keuken

Parket en houten vloeren in de keuken

Het antwoord is dus: ja! Het is heel goed mogelijk om houten vloeren in de keuken te leggen. Hierbij kunt u dus kiezen uit massief houten vloeren of parket. Houd er bij allebei wel rekening mee dat hout nu eenmaal kwetsbaar is. Vlekken kunnen in het hout trekken en kringen of donkere plekken achterlaten. Een houten vloer in de keuken vraagt nu eenmaal meer aandacht dan een vloer in de woonkamer. Vaak is het geen probleem om de vloer weer schoon te maken. Zorg er echter wel voor dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Iets gemorst? Maak het dan droog met een goed uitgewrongen dweil.

Soorten vloeren in de keuken

Zoals gezegd kunnen zowel massief eikenhouten vloeren als parketvloeren in de keuken worden gelegd. Hoewel bij massief eikenhout de vloer eventueel nog behandeld kan worden, kunt u er bij parket nog voor kiezen om de vloer in de was of olie te zetten. Voor beide vloeren is dit een geschikte afwerking. Pas er wel mee op dat u een vloer niet te dicht op de kasten of plinten legt: hout kan ‘werken’, waardoor het uitzet. Als het klemt tegen de keukenkastjes ontstaat er een kans dat de houten vloerdelen kromtrekken.

Wilt u een goedkopere vloer in de keuken? Er bestaat tegenwoordig ook waterproof laminaat. Hierdoor heeft u wel de look van een massieve vloer, maar niet de kosten. Wilt u het leggen van uw vloeren liever uitbesteden? Neem dan contact op met een professional voor de laatste informatie, tips of aanleg van uw vloer.

Scroll naar top