Vloeren en stijlen

Welk type vloer voor welke woonstijl?

Vloeren zijn er in allerlei soorten en maten, maar dat geldt net zo zeer voor verschillende soorten woningen. Of u nu in een appartement, statig herenhuis of jaren 30 woning gaat wonen: voor ieder type woning is er een groot en divers aanbod vloeren. De juiste vloer bij uw stijl kiezen is echter wel noodzakelijk: hoewel we namelijk vaak gedachteloos over een vloer lopen, zegt deze wel veel over uw smaak en interieur. Ook draagt een vloer bij aan de uitstraling van uw woning. Kies daarom heel bewust voor een bepaald soort vloer dat bij uw interieurstijl past. Hieronder zetten wij een aantal opties voor u op een rij.

Jaren 30

De jaren 30 stijl komt vaak voor in Nederlandse huizen die rond 1920, 1930 of 1940 gebouwd zijn. Maar ook tegenwoordig worden nieuwbouwwijken in deze stijl opgetrokken. Bakstenen, ronde maar ook strakke vormen, witte kozijnen en interieurs met veel licht en ruimte kenmerken de jaren 30 stijl. De vloer? In de keuken en hal worden zwart-witte tegeltjes gebruikt, terwijl in de woon- of slaapkamers vaak een houten vloer ligt. Typisch? Dat zijn de grote, brede eikenhouten planken of vloeren in een visgraatmotief. Vaak is dit parket of laminaat maar ook massief eikenhouten is veelgebruikt als dat in het budget past.

Voor ieder soort interieur een passende vloer

Landelijk

De landelijke stijl is herkenbaar voor de wat oudere, grote panden die u vaak op het platteland tegenkomt. Details voeren in deze stijl de overhand. Mooie handgrepen of klinken, afgewerkte meubels met inkepingen of uitgefreesde details: u denkt natuurlijk al aan die sierlijke boerderij van weleer. Om de landelijke stijl helemaal af te maken wordt qua vloeren vaak massief eiken of parket gelegd. Net als bij een jaren 30 stijl mag die vloer best robuust overkomen. Overigens wordt lang niet alleen maar hout gebruikt in de landelijke stijl: Grote tegels of laminaat worden ook toegepast.

Scroll naar top