Vloerverwarming soort vloer

Welke soort vloer bij vloerverwarming?

Wanneer u vloerverwarming heeft liggen of van plan bent om vloerverwarming aan te gaan leggen, wilt u uiteraard wel dat de vloer die hier overheen komt te liggen goed tegen de warmte van de verwarming kan. Een vloer moet aan een aantal zaken voldoen om in aanmerking te komen voor een goede samenwerking met de vloerverwarming. In dit blog bekijken we de verschillende soorten vloeren uit ons assortiment en benoemen we de voor- en nadelen van iedere vloer in combinatie met vloerverwarming.

Houten vloer en vloerverwarming

Om een optimale werking tussen uw vloer en vloerverwarming te garanderen, moet uw vloer aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet uw vloer de warmte kwijt kunnen aan de ruimte. Een ademende vloer is dus bij uitstek geschikt voor vloerverwarming. Ten tweede is het belangrijk om te weten dat er geen luchtzakken tussen de vloerverwarming en de vloer mogen ontstaan. U wilt namelijk dat de vloer de warmte zoveel als mogelijk doorlaat. Wanneer de vloer strak op de vloerverwarming ligt kan de warmte nergens anders heen dan dwars door de vloer. Tot slot moet een vloer niet te dik zijn. Hoe dikker de vloer, des te moeilijker wordt het om hitte door te geven.

Welke vloeren bij vloerverwarming

Onze houten vloeren zijn prima te combineren met vloerverwarming. Let op dat u de vloerverwarming niet opeens heel warm zet of snel op laat warmen nadat deze een tijdje uit heeft gestaan. Door de snelle temperatuurwisseling kan het hout kromtrekken. Het is aan te raden om de vloerverwarming stabiel te laten draaien. In principe kunt u al onze houten vloeren over vloerverwarming leggen. Een vloerverwarming met eiken vloer is een voorbeeld van een goede combinatie. Onze andere vloertypes zijn overigens allemaal zeer geschikt voor gebruik bij vloerverwarming. Wilt u multiplank of grenen vloer over uw vloerverwarming leggen? Een uitstekende keuze, deze vloeren kunnen goed met deze omstandigheden omgaan.

Meer weten? Vraag om advies

Wilt u een houten vloer over uw vloerverwarming leggen en twijfelt u nog over de compatibiliteit? Neem contact op met Trend Vloeren, wij hebben de kennis in huis om u te adviseren over deze en andere kwesties die betrekking hebben op houten vloeren en op hout gebaseerde vloeren.

Scroll naar top