Eiken vloer

Veel mensen vinden een eiken vloer de mooiste vloerbedekking die er bestaat. Begrijpelijk; zo’n vloer heeft een robuuste, maar stijlvolle uitstraling. En doordat je ze op veel verschillende manieren kan afwerken, passen ze bij vrijwel ieder interieur.

Het voordeel van eiken vloeren:

  • Duurzaam karakter
  • Veel bewerkingsmogelijkheden
  • Bijzondere vlamtekening in het hout
  • Karakteristieke look
eiken vloeren
Laat u adviseren in de loods!

Een Frans eiken vloer: uiterlijke kenmerken

Voor een eiken vloer wordt meestal Frans eiken gebruikt. Frans eiken komt in verschillende soorten: met veel en met weinig noesten, waardoor er een speelse of juist rustige look ontstaat. Onbehandeld heeft deze vloer een geelbruine tot cognackleurige tint. Het bijzondere karakter van een eiken vloer is echter vooral te danken aan de vlamtekening in het hout. Die vlamtekening ontstaat doordat de stam van de boom in de hoogte steeds smaller wordt en er steeds minder jaarringen in voorkomen. Als het hout vervolgens in de lengterichting, evenwijdig aan de as van de boomstam, wordt gezaagd, vormen de jaarringen een wonderlijk vlampatroon.

De eigenschappen van een Frans eiken vloer

Eikenhout is sterk en hard en beschadigt minder snel dan bijvoorbeeld grenenhout. Het hout dat voor de vloeren wordt gebruikt, heeft een betrekkelijk hoog looizuurgehalte. Looizuur houdt schimmelvorming tegen, maar zorgt er daarnaast ervoor dat het hout gerookt kan worden, iets wat bij wit Amerikaans eikenhout niet mogelijk is. Dit rookproces geeft het hout een warme, diepbruine kleur.

MASSIEF
Vanaf € 41,30
ex. BTW
From 49,59 per m2
MASSIEF
Vanaf € 30,99
ex. BTW
From 39,26 per m2
MASSIEF
Vanaf € 30,99
ex. BTW
MASSIEF
Vanaf € 16,80
ex. BTW
MASSIEF
Vanaf € 26,85
ex. BTW
From 35,12 per m2

Waarom zou u kiezen voor een eiken vloer?

Ten eerste kunt u met een eiken vloer ontzettend veel kanten uit. Afhankelijk van de smaak en de rest van het interieur, kunt u het hout op veel manieren bewerken en afwerken: oliën, lakken, roken, logen, borstelen of waxen. Op die manier beïnvloedt u de kleur en uitstraling van het hout. Weet wel dat elke manier van afwerken een andere vorm of mate van onderhoud vergt. Het tweede voordeel is dat een eiken vloer een leven lang kan meegaan; het materiaal is sterk en hard en kan daardoor prima opnieuw geschuurd en afgewerkt worden. Dit maakt het een relatief goedkope vloerbedekking. Tenslotte neemt de vloer de temperatuur van de omgeving gemakkelijk aan. Daarom zal een eiken vloer over het algemeen warm aanvoelen. Fijn op koude winterdagen en handig op slaapkamers. Het leuke aan eiken vloeren is dat ze in diverse kleurtinten verkrijgbaar zijn. Bij TrendVloeren vindt u zowel licht eiken vloeren als donker eiken vloeren. Maar ook als u op zoek bent naar een moderne grijs eiken vloer, een massief eiken vloer of een eiken ondervloer kunt u bij ons terecht. Liever een zwart eiken of een wit eiken vloer? Ook deze varianten hebben we in ons assortiment.

Goed om te weten

Hout is een natuurlijk materiaal dat onder invloed van vocht en droogte ‘werkt’: het krimpt of zet enigszins uit. Hoe stabieler de luchtvochtigheidsgraad, hoe minder het hout werkt. Een hygrometer en een luchtbevochtiger zijn handige hulpmiddelen om de ruimtes met een eiken vloer op de ideale luchtvochtigheidsgraad van 55% tot 65% te houden.

Eiken vloeren prijzen

Bij het uitkiezen van een nieuwe vloer zijn er twee dingen heel belangrijk: de kwaliteit en de prijs van de vloer. We begrijpen heel goed dat deze aspecten doorslaggevend zijn bij het kopen van een vloer. Bij TrendVloeren bent u altijd verzekerd van de laagste prijskwaliteit en de beste kwaliteit eikenhout. Onze eiken vloerdelen kopen we voornamelijk in vanuit Frankrijk, waarna we het hout vervolgens zelf bewerken in de schaverij. Op deze manier kunnen we de kwaliteit waarborgen en de prijs voor u laag houden.

Eiken constructievloer

Vroeger werden eiken vloeren vaak als constructievloer gelegd. In oudere huizen kom je dit nog weleens tegen; bij het weghalen van vloerbedekking kom je dan ineens een houten constructievloer tegen. Tegenwoordig zijn de meeste constructievloeren gewoon van beton. Een eiken vloer leggen wordt nu vooral gedaan vanuit esthetisch oogpunt.

Oog voor mens en planeet

Bijna al het hout voor de Frans eiken vloeren van TrendVloeren draagt het PEFC-keurmerk. Dit keurmerk garandeert een verantwoord bosbeheer; zo blijven de Franse bossen intact. In de schaverij werken onze professionals samen met mensen met een lichte beperking. Gezamenlijk werken zij met veel toewijding aan de kwaliteit van de eiken vloeren. 

eiken vloeren t goy

Kom bij ons langs of bestel online!

Bent u benieuwd naar onze vloeren? Bekijk onze webshop of kom langs in onze loods. Heeft u vragen? Neem contact met ons op via de onderstaande button. Wij helpen u graag! 

Neem contact met ons op