Altijd de laagste prijsgarantie!

Amerikaans eiken vloer

De Amerikaans eiken vloer is een populaire keuze, vooral omdat er binnen het begrip Amerikaans eiken meerdere keuzemogelijkheden zijn. Amerikaans eiken vloeren zijn onder te verdelen in wit en rood hout. Het mooiste rode eikenhout komt uit de noordelijke staten van Amerika. Het witte Amerikaanse eikenhout is vergelijkbaar met het Europese hout. Toch is het Amerikaanse hout goed te herkennen, omdat het doorgaans breed in dosse gezaagd wordt. Hierdoor krijgt het hout de authentieke vlameffecten, wat uw vloer alleen maar meer karakter geeft. Bij Trend Vloeren vindt u een Amerikaans eiken vloer die uw woonkamer doet stralen. Ons hout is te verkrijgen in een veelheid van diktes en lengtes.

Geniet van een Amerikaans eiken vloer

Een Amerikaans eiken vloer is te herkennen aan de grotere groeiringen en de grovere tekening. In de witte vloeren kan een randje spint aanwezig zijn, dit treft u in een rode eiken vloer eigenlijk zelden aan. Hoewel het witte hout uit Amerika dus lijkt op de Europese variant is dat bij het rode hout zeker niet het geval.  Een rood Amerikaans eiken vloer is een echte eyecatcher en staat goed in zowel rustieke als eigentijdse interieurs. Prime-kwaliteit eiken vloeren vertonen mogelijk een enkel noestje of noest, maar staat er over het algemeen om bekend om volledig vrij van noesten te zijn.

Duurzaam karakter

Een Amerikaans eiken vloer van Trend Vloeren staat voor een duurzaam karakter met vele bewerkingsmogelijkheden. Een eiken vloer heeft niet alleen een robuuste uitstraling, maar een goed onderhouden vloer gaat een heel leven mee, mits deze goed onderhouden wordt. Het harde eiken hout is namelijk veel lastiger om te beschadigen dan bijvoorbeeld grenenhout. Hout dat gebruikt wordt voor vloeren heeft een betrekkelijk hoog looizuurgehalte. Dit houdt schimmelvorming tegen. Door het hout af te werken blijft deze vele jaren bestand tegen de meeste elementen. Door uw vloer te oliën, lakken of waxen beïnvloedt u bovendien de kleur en uitstraling van het hout. Het behouden van dit effect vergt wel enig onderhoud.

Goed om te weten

Hout is een natuurlijk materiaal en dat betekent dat het onder invloed van vocht en droogte ‘werkt’ . Het krimpt of zet uit, afhankelijk van de vocht en warmte die op het hout inwerken. Daarom dient u een Amerikaans eiken vloer regelmatig te behandelen. Dit zorgt voor een langere levensduur. Heeft u interesse in een Amerikaans eiken vloer van Trend Vloeren? Neem dan contact op met ons, wij bespreken graag de mogelijkheden en voorzien u van professioneel advies.

Scroll naar top