Altijd de laagste prijsgarantie!

Nu ook mogelijk

Bezoek op afspraak

regarding the Coronavirus

Deze optie is geheel vrijblijvend. U bent ook altijd welkom om zonder afspraak binnen te lopen bij een van onze vestigingen.

Eiken vloer lakken

Wanneer uw eiken vloer net is gelegd, of wanneer uw vloer versleten is, kan het helpen om uw eiken vloer te lakken. Uw eiken vloer lakken doet u eenvoudig zelf, maar wij helpen u hier graag bij. Trend Vloeren is al jaren een specialist op het gebied van eiken vloeren. Wij leveren, leggen en onderhouden houten vloeren. Wij zetten onze kennis en ervaring graag in om u te helpen bij het lakken van uw eiken vloer. Door uw eiken vloer te lakken beschermd u deze tegen vuil en beschadigingen die veroorzaakt worden door vocht, binnengelopen vuil, lopen en schuivende meubels.

De voorbereiding

Uw eigen eiken vloer lakken is geen enkel probleem. Met de juiste middelen kunt u deze taak eenvoudig zelf uitvoeren. Voordat u begint met het lakken van uw vloer zijn er echter wel een aantal voorbereidingen die u dient te treffen. Deze voorbereidingen beginnen met het reinigen van de vloer. Reinig en ontvet het hout met een vloerreiniger en spons de vloer na met schoon water. Daarna kunt u de vloer schuren met middelgrof tot fijn schuurpapier (korrel 150 – 180). Schuur altijd in de richting van de houtnerf om eventuele schuurkrassen niet zichtbaar te maken. Maak de vloer tot slot stofvrij met een zachte bezem. Hierna reinigt en ontvet u de vloer nog een keer en herstelt u de gaten en andere beschadigingen in het hout met kneedbaar hout.

Zelf uw eiken vloer lakken

Om een eiken vloer te lakken brengt u drie lagen parketlak aan. Dit kan transparante parketlak (mat of zijdeglans) zijn of standaard parketlak (mat, glans of eiglans). Heeft u liever een dekkende laag? Dan kunt u grondverf aanbrengen met twee of drie lagen dekkende vloerlak om een strak en effen resultaat te garanderen. Schuur de vloer licht op tussen de lagen door en maak de omgeving iedere keer weer stofvrij. Na het lakken moet u de vloer goed laten drogen, eenmaal gedroogd kunt u er direct op lopen.

Laat u adviseren door Trend Vloeren

Wilt u een nieuwe eiken vloer laten leggen en bent u uw mogelijkheden aan het verkennen? Bij Trend Vloeren kunnen we uw vloeren leveren en eventueel leggen. Natuurlijk adviseren we ook over de mogelijkheden om uw vloer te behandelen en deze daarmee te beschermen tegen verschillende invloeden. Benieuwd naar onze en uw mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij bespreken dit graag met u.

Scroll naar top