Altijd de laagste prijsgarantie!

Eiken vloer opknappen

Een eiken vloer is een fantastische manier om uw woning een uniek en natuurlijk karakter te geven. Wanneer u goed voor uw eiken vloer zorgt, kunt u de rest van uw leven van uw vloer genieten. Soms moet u echter uw eiken vloer opknappen, omdat deze door verschillende elementen beschadigd is geraakt. Schoonmaken of behandelen met olie, was, lak of wax is dan ook niet meer voldoende. Uw eiken vloer opknappen geeft uw vloer weer een tweede leven. Dit kan op een aantal verschillende manieren. Welke dat zijn en hoe Trend Vloeren u hierbij kan helpen, leggen we u graag uit. Trend Vloeren is een specialist op het gebied van eiken vloeren. We kunnen u alles vertellen over het leggen en onderhouden van een eiken vloer.

Schuren en behandelen

Het voordeel van een houten vloer is dat deze geschuurd kunnen worden. Op die manier wordt er een dunne laag van het hout verwijderd, zodat er een laag vers hout aan de oppervlakte komt te liggen. Dit kunt u echter niet onbehandeld laten liggen. Onbehandeld hout is namelijk niet bestand tegen vocht en vuil en zal makkelijk krassen. Met olie, hardwax of lak beschermt u uw eiken vloer tegen deze elementen. Wanneer de vloer geschuurd is, heeft u de mogelijkheid om de kleur en het karakter van het hout aan te passen. Dit gaat niet als u de vloer niet eerst kaal schuurt. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Bij Trend Vloeren bespreken wij deze graag met u.

Eiken vloer opknappen zonder schuren

Uw eiken vloer opknappen is ook mogelijk zonder de hele vloer te schuren. Wanneer u de vloer gaat schuren is het namelijk nodig om de hele vloer integraal aan te pakken, en dat kost tijd, moeite en geld. Bij olie, lak en hardwax is het mogelijk om de vloer te reinigen met een speciale intensieve reiniger. Door de vloer hiermee te behandelen zal uw vloer al flink opknappen. Zitten er vlekken en krassen op een specifieke plek in de vloer? Dan kunt u deze licht schuren met een schuurpapiertje (korrel 100 of 120). Dit kan niet bij een met lak behandelde vloer! Is de vloer gereinigd? Dan behandelt u deze opnieuw met onderhoudsolie of polish. Deze beschermen uw vloer voorlopig weer tegen krassen en vlekken.

Bespreek uw mogelijkheden

Wilt u uw eiken vloer opknappen maar bent u er niet zeker van welke middelen u wel of niet kunt gebruiken? Trend Vloeren heeft ruime ervaring met het onderhouden van eiken vloeren. Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte oplossing. Neem contact op met ons, zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden.

Scroll naar top