Altijd de laagste prijsgarantie!

Eiken vloer schoonmaken

Een eiken vloer schoonmaken is nodig om het hout te beschermen tegen de verschillende elementen die het hout kunnen aantasten. Wanneer u een nieuwe eiken vloer heeft laten leggen wilt u deze graag beschermen tegen krassen, vlekken en kromtrekkingen. Maar hoe kunt u uw vloer op een verantwoorde wijze schoonmaken? Dat is afhankelijk van de behandelmethode die u gekozen heeft om uw eiken vloer mee te behandelen. Houten vloer worden namelijk behandeld met olie, lak, was of wax om te voorkomen dat u vlekken of vuil in de vloer krijgt. Bij Trend Vloeren vindt u de expertise die nodig is bij het om uw eiken vloer schoon te maken.

Uw geoliede eiken vloer schoonmaken

Gaat u uw eiken vloer schoonmaken? Dan moet u eerst bepalen welke eerder genoemde behandelmethode gebruikt is. Wanneer uw eiken vloer met olie is afgewerkt, is het hout volledig verzadigd. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil of vlekken in de vloer kunnen trekken. Uw eiken vloer schoonmaken is dan een kwestie van regelmatig dweilen met een speciale onderhoudszeep. Deze zeep reinigt de vloer en brengt een water- en vuilafstotende laag aan. Wij raden het aan om uw vloer eenmaal per week met deze zeep te dweilen. Krijgt u toch vlekken of krassen op de vloer? Dan kunt u de eiken vloer schoonmaken met een intensieve reiniger en daarna opnieuw behandelen met onderhoudsolie.

Schoonmaken na een afwerking met lak, was en wax

Bij een gelakte vloer worden drie lagen aangebracht. Hiermee wordt een harde laag op het hout gecreëerd die de vloerdelen beschermen tegen vuil en vlekken. Ook bij een gelakte vloer is regelmatig dweilen met een speciale reiniger de beste methode om uw vloer schoon te houden. Is uw vloer met was behandeld? Dan moet u deze jaarlijks opnieuw met was behandelen. Een met was behandelde vloer is niet prettig in combinatie met water, watervlekken worden snel zichtbaar. Dweilen met een intensief reiniger is dan ook niet verstandig. Wanneer er gebruikt is gemaakt van wax, een mix tussen olie en was, is regelmatig dweilen ook de beste manier om deze schoon te houden. Regelmatig belopen stukken moeten eens in de zoveel tijd opnieuw behandeld worden.

Hoe dweilt u een eiken vloer?

In de meeste gevallen is regelmatig dweilen dus voldoende om een vloer schoon te houden. Een Spaanse mop is de ideale dweil om een eiken vloer mee schoon te maken. Lees de instructies op de verpakking van het schoonmaakmiddel om te bepalen hoeveel van het middel u per liter water nodig heeft. Let er bij het dweilen op dat u dit licht vochtig doet en beloop deze pas als deze weer droog is.

Scroll naar top