Altijd de laagste prijsgarantie!

Zwart eiken vloer

Eikenhout is dan wel een zeer populaire houtsoort voor vloerbekleding, maar dat wil zeker niet zeggen dat veel eikenhouten vloeren dezelfde uitstraling hebben. Het tegendeel is zelfs waar. Eikenhout is op veel verschillende manieren te bewerken. U kunt zelfs kiezen voor een zwart eiken vloer. Het is een zeer mooie keuze waarmee u uw vloer een mooie, unieke uitstraling geeft.

Eikenhout heeft verschillende karakteristieke eigenschappen die het hout uitstekend geschikt maken om te gebruiken op de vloer. Allereerst is dit een zeer duurzame optie. Een goede kwaliteit eiken vloer zal een leven lang meegaan en vraagt relatief weinig onderhoud. Daarnaast is eiken goed verkrijgbaar. Het is veel makkelijker te verkrijgen dan andere tropische hardhoutsoorten, tegen een gunstige prijsstelling. Tot slot heeft eikenhout als belangrijke voordeel dat het goed te bewerken is. Hierdoor kunt u een eikenhouten vloer een volledig eigen karakter geven.

Zwarte eiken vloer kopen

Eikenhout is goed te bewerken. Door het hout te schuren, schaven, borstelen, roken, stomen, logen, branden, beitsen, lakken, oliën of met hardwax olie te behandelen kunt u een eigen karakter aan het hout geven. Hierdoor kunt u de uitstraling van de vloer altijd veranderen als u dit wenst, zonder de vloer compleet te moeten vervangen. Dit is financieel natuurlijk een zeer aantrekkelijke optie.

U zult regelmatig over een vloer van eikenhout lopen, maar dit zal niet zo vaak een zwart eiken vloer zijn. Veel mensen vinden dit een gewaagde keuze ondanks dat dit een heel stijlvolle uitstraling geeft! Zwarte eikenhouten vloeren hebben meerdere bewerkingen ondergaan. De combinatie van het bezagen, borstelen en beitsen zorgt ervoor dat de vloer deze bijzondere uitstraling heeft gekregen.

Door het bezagen wordt de vloer ruwer. Het borstelen van het hout zorgt ervoor dat de structuur van het hout zichtbaarder wordt. Daarna wordt het hout gebeitst en geschuurd waardoor de zwarte kleur zichtbaar blijft in de v-groef en in de noesten.

Warme uitstraling van een zwarte eiken vloer

Trend Vloeren is een zeer aansprekende aanbieder van vloerdelen voor houten vloeren. We hebben zeer veel keuzemogelijkheden op dit gebied. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een zwart eiken vloer. We staan bekend om onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ons eikenhout komt uit de Franse bossen. We ontvangen dit hout in onbewerkte staat en schaven dit zelf. In de schaverij werken onze professionals samen met mensen met een lichte beperking. Gezamenlijk werken zij met veel toewijding aan de kwaliteit van de eiken vloeren.

Op deze manier kunnen we de kwaliteit waarborgen en de prijs voor u laag houden, maar we dragen ook graag een steentje bij aan onze toekomst. Het hout dat wij gebruiken is dan ook voorzien van het FSC-keurmerk. De letters FSC staan voor Forest Stewardship Council. Het keurmerk is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Dit keurmerk geeft aan dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt.

Kom langs in onze loods of bestel online

Bekijk ons uitgebreide aanbod vloeren op de website of kom langs in onze loods in ‘t Goy. Heeft u vragen over onze vloeren? Schroom niet om contact op te nemen via 030-2145298. We helpen u graag!

Scroll naar top