Altijd de laagste prijsgarantie!

Grenen vloer leggen

Grenen is een populaire houtsoort voor vloeren. En dat is niet voor niets zo! Met het leggen van een grenen vloer geeft u woning een stijlvolle uitstraling. En daarnaast is grenen ook nog eens gemakkelijk te onderhouden en bewerken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het leggen van een grenen vloer. Bekijk ons assortiment in de webshop. Kunt u wel wat hulp en advies gebruiken? Kom langs is onze loods! We helpen u graag met het uitkiezen van uw vloer.

grenen vloer aanleggen

Unieke kenmerken

De houtsoort grenen is te herkennen aan de opvallende noesten in het hout. Deze noesten zijn roodbruin van kleur en ovaalvormig en geven de vloer een warme, natuurlijke uitstraling. U vraag zich misschien af hoe deze noesten in de vloer zijn ontstaan en waarom ze zichtbaar zijn. Dit is heel simpel: u vindt noesten op de plekken waar voorheen de takken van de boom groeiden. Een ander element waar u grenen aan herkent is de kleur. Grenen vloerdelen zijn namelijk een stuk geliger van kleur dan eikenhouten vloerdelen.

Waarom een grenen vloer leggen?

Het leggen van een grenen vloer leggen is een goede keuze als u de vloer een unieke afwerking wilt geven. Dit komt doordat een grenenhouten vloer een stuk minder zwaar is dan andere massieve houtsoorten. Hierdoor is het materiaal eenvoudig te bewerken en verwerken. Een populaire manier om grenenhout af te werken is met olie of lak. Dit geeft de vloer nét dat beetje extra en daarnaast biedt het ook de nodige bescherming. Wilt u uw vloer voorzien van een verouderde uitstraling. Ook daar leent grenenhout zich uitstekend voor. Doordat grenen een zachte houtsoort is, ontstaan er eenvoudig krasjes en lichte beschadigingen op het oppervlak. Hierdoor krijgt het hout een karakteristieke, geleefde uitstraling. Alsof er al jarenlang op de vloer wordt geleefd!

Een veelzijdige houtsoort

Bent u op zoek naar een vloer in een specifieke kleur? Ook dan is het leggen van een grenen vloer ideaal. Het onbewerkte hout is namelijk eenvoudig in een andere kleur te schilderen. Of u nu een zwarte, witte of grijze vloer wilt. Het is allemaal mogelijk! Daarnaast dragen grenenhouten planken goed bij aan de geluidsisolering in huis. Door de dikte van het hout is uw huis meteen een stuk minder gehorig.

Kwalitatieve houtsoorten

Bij Trend Vloeren maken we enkel gebruik van de beste houtsoorten. Om deze reden importeren we ons hout vanuit Franrijk en verwerken we het materiaal zelf in de schaverij. Ook zijn vrijwel alle houtsoorten uit ons assortiment voorzien van het PEFC-keurmerk. Dit keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer en draagt bij aan de instandhouding van de Franse bossen. Met het kopen van een vloer van Trend Vloeren werkt u dan ook indirect mee aan het behoud van onze natuur.

Wij helpen u graag

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het leggen van een grenen vloer? Bekijk ons assortiment in de webshop en bestel uw vloer eenvoudig online. Wilt u ons assortiment graag in het echt bewonderen en wilt u graag advies bij het uitkiezen van een nieuwe vloer? Kom dan eens langs in onze loods in ’t Goy. Heeft u vragen? Schroom dan ook zeker niet om ons te bellen. We helpen u graag verder!

Scroll naar top