Altijd de laagste prijsgarantie!

Grenen vloer Utrecht

Grenenhouten vloeren hebben door de structuur van het hout een warme en natuurlijke uitstraling. Ze passen in vrijwel ieder interieur; van rustiek tot modern. Wanneer u op zoek bent naar een duurzame vloer voor uw woning of pand in Utrecht, bent u van harte welkom bij onze showroom in ‘t Goy om onze grenen vloeren te bewonderen. Op slechts 5 km afstand van Utrecht, bent u in een mum van tijd bij ons.

Grenen vloer kopen in Utrecht

U woont in het mooie, populaire Utrecht. Maar met die populariteit komen ook hoge woonlasten. Elke besparing is meegenomen. Hoe doet u dat met de inrichting en aankleding van uw woning? Een grenen vloer is een betaalbare en stijlvolle keuze wanneer u uw woning in Utrecht gaat aankleden. Deze duurzame vloer gaat jaren mee en is heel gemakkelijk in qua onderhoud. Bij Trend Vloeren bieden we u massief grenen vloeren én de laagste prijsgarantie. Ziet u een vergelijkbare grenen vloer in Utrecht of elders die goedkoper is, informeer dan bij onze verkopers naar een gunstiger prijsstelling.

Waarom een grenen vloer in Utrecht?

Een van de belangrijkste argumenten om een grenen vloer te kiezen, is het feit dat deze op veel verschillende manieren af te werken is. Deze afwerking bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de vloer en wanneer u hier slimme keuzes in maakt, kunt u ervoor zorgen dat uw vloer dus volledig op uw interieur wordt aangepast. Veel mensen kiezen ervoor om de vloer te schilderen. Grenen vloeren zijn perfect als basis voor een dekkende lak. Ook kunt u kiezen voor afwerking met wax, olie of een hardwaxolie.

Daarnaast is grenenhout minder zwaar dan eiken, waardoor de planken makkelijker te bewerken en verwerken zijn. Woont u op bovenste verdieping van een grachtenpand (zonder lift) in Utrecht, dan zijn de planken relatief gemakkelijk naar boven te tillen.

Hoe mooi die historische woningen ook zijn, vaak zijn ze ook relatief gehorig. Een grenen vloer isoleert geluid beter dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Dat maakt het ideaal voor een studentenhuis. Grenenhout is een betrekkelijk zachte houtsoort. Er kunnen gemakkelijk kleine beschadigingen optreden. Die geven een houten vloer juist zijn charme. Zo komt de vloer in een sfeervolle jaren ’30 woning uitstekend tot zijn recht.

Vloer zwevend leggen

Als u uw grenen vloer zwevend legt, kunt u de planken snel en eenvoudig binnen Utrecht of daarbuiten verhuizen. Houd er rekening mee dat uw woningbouwvereniging of VvE zelfs kan eisen dat uw grenen vloer zwevend gelegd wordt. Het helpt dan om parketveren te gebruiken die u langs de muren en de planken plaatst. Wanneer de vloer ‘vast’ wordt gelegd, heeft u weinig last van de natuurlijke werking van het hout. Voor vakkundig advies, kunt u terecht bij onze professionals in de showroom. Zij kunnen u eventueel ook in contact brengen met professionele vloerenleggers.

Vragen of een afspraak maken?

Op sommige locaties in Utrecht kunnen woningen last hebben van optrekkend vocht, wat betekent dat een vochtwerende ondervloer belangrijk is als u uw vloer laat leggen. Houd de luchtvochtigheidsgraad zo stabiel mogelijk – zo’n 50% tot 65%. Gebruik hiervoor eventueel een luchtbevochtiger. Zo voorkomt u een te grote werking van het hout. Heeft u nog vragen? Vraag het onze professionals bij Trend Vloeren.

Scroll naar top