Dweilen houten vloer

Het dweilen van uw houten vloer hoeft geen grote uitdaging te zijn. Wel zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden, om een optimaal resultaat te krijgen. Door uw vloer verkeerd te onderhouden kunt u deze beschadigen, en dat willen we graag voorkomen. Bij Trend Vloeren hebben wij namelijk een enorme passie voor houten vloeren. Wij leveren en, indien nodig, leggen wij uw nieuwe houten vloer aan, maar daar stopt onze service niet. Door uw vloer goed te onderhouden kunt er nog vele jaren van genieten. Het dweilen van uw houten vloer is een typische klus die vaak verkeerd wordt uitgevoerd. Daar willen wij graag een stokje voor steken.

Nergens goedkoper, beloofd!

Gratis opslag & bezorgservice en zeer korte levertijden!

Ruim aanbod aan afwerkingsproducten

Duidelijke leginstructies voor de zelfleggers

Dweilen van uw houten vloer

Met een stofzuiger met parketborstelmond dient u de vloer eerst zorgvuldig te ontdoen van zandkorrels en vuil. Als u de houten vloer meteen gaat dweilen kan dergelijk vuil krassen opleveren. Het is sowieso aan te raden om regelmatig te stofzuigen om dit te voorkomen. Maak nooit gebruik van agressieve of algemene schoonmaakproducten zoals bleekwater, ammoniak, allesreiniger, schoonmaakazijn of groene zeep. Dergelijke producten bevatten vaak stoffen die uw houten vloer kunnen aantasten. Groene zeep is vettig  en het resultaat is verre van mooi. Daarom adviseren wij altijd om een speciale reiniger te gebruiken die is ontwikkeld voor uw houten vloer.

Andere schoonmaaktips

Om uw nieuwe houten vloer te beschermen tegen vochtplekken is het belangrijk om er rekening mee te houden dat u vocht nooit de kans geeft om te blijven liggen. Heeft u per ongeluk gemorst? Dep dan droog met keukenpapier en gebruik een licht vochtige doek om de plek weg te poetsen. Let erop dat de doek of dweil niet te vochtig mag zijn, anders trekt het vocht in het hout. Houd het dweilwater ook goed in de gaten en ververs deze als het water te vuil wordt. Uw houten vloer dweilen met erg vervuild water is niet erg verstandig. Door de kamer goed te ventileren kan de vloer snel opdrogen en trekt het vocht niet in de vloer. Loop niet over de vloer zolang deze nog niet volledig opgedroogd is.

Meer weten? Neem contact op

Bij Trend Vloeren hechten we veel waarde aan uw houten vloer. Door regelmatig uw houten vloer te dweilen zorgt u ervoor dat deze er goed uit blijft zien, ook na intensief gebruik door de jaren heen. Wij hebben de kennis en kunde in huis om u te adviseren over het leggen en onderhouden van uw houten vloer. Overweegt u om een houten vloer in uw woning te gaan leggen? Bekijk dan ons assortiment op de website of neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Scroll naar top