Houten vloer keuken

Een houten vloer in de keuken is de basis van een karaktervolle keuken. De vloer zorgt voor rust en eenheid en vormt een prachtig geheel met de keukenkasten en het aanrecht. Door de vele kleuren en stijlen die mogelijk zijn, vindt u altijd een houten vloer die op uw wensen aansluit. Toch zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden bij het leggen van een houten vloer in de keuken. Hout werkt en is gevoelig voor vocht en temperatuurwisselingen. Tijdens het koken komt veel vocht vrij en apparatuur zoals de oven en de vaatwasser produceren warmte. Trend Vloeren heeft veel ervaring met houten vloeren en kan u adviseren over de mogelijkheden die u heeft.

Houten vloer keuken kopen

Een houten vloer voor de keuken kopen doet u bij Trend Vloeren. Wij hebben een uitgebreid assortiment met vloeren van verschillende houtsoorten en met allerlei afwerkingen. Welke vloer geschikt is voor uw keuken is afhankelijk van uw wensen en de materialen en kleuren die in uw keuken gebruikt worden. Een houten vloer kan door middel van olie een speciale kleur krijgen, zo kunt u bijvoorbeeld een grijze of antraciete houten vloer leggen. Wij denken graag met u mee over een vloer die past bij het interieur en uw wensen. Wilt u ook vloerverwarming in de keuken? Dan kunt u het best kiezen voor een vloer van multiplanken. Deze zijn zeer geschikt om over vloerverwarming te leggen.

Afwerken van uw houten vloer

Om uw houten vloer in de keuken te beschermen tegen vocht en warmte, kunt u deze behandelen of laten behandelen. Wij kunnen uw vloer vooraf behandelen, zodat u deze meteen kunt leggen. Wij leveren ook onbehandeld hout, maar dan dient u uw vloer dus zelf te behandelen na het leggen. Het leggen kunnen wij voor u doen, maar in de meeste gevallen kunt u dit ook zelf doen. Door uw vloer te lakken of te oliën is uw vloer beschermd tegen vocht en vuil. Deze behandelingen dient u eens in de paar jaar te herhalen om de bescherming te garanderen. Lak vergt het minste onderhoud, maar voor een houten vloer in de keuken raden wij aan om uw vloer te beschermen met olie. Een met olie afgewerkte vloer kan namelijk plaatselijk hersteld worden, een met lak afgewerkte vloer kan alleen als geheel worden bijgewerkt. In de keuken, waar u wel eens scherpe voorwerpen op de vloer laat vallen, is dat niet prettig.

Vragen? Neem contact op

Interesse in een houten vloer in de keuken? Bij Trend Vloeren leveren en leggen wij houten vloeren van hoogstaande kwaliteit voor een lage prijs. Ons assortiment is zeer uitgebreid, zo vindt u altijd een vloer die aan uw wensen voldoet. Heeft u vragen over het leggen van een houten vloer in de keuken? Neem contact op met ons, wij helpen u graag verder.

Scroll naar top