Luchtvochtigheid houten vloer

Uw houten vloer reageert op luchtvochtigheid. Wanneer de luchtvochtigheid verandert, kan uw houten vloer het zwaar te verduren krijgen. Door het Nederlandse zeeklimaat zijn er over een heel jaar grote verschillen in luchtvochtigheid te constateren. Uw vloer op de juiste wijze beschermen tegen een wisselende luchtvochtigheid? Houten vloeren zijn al tientallen jaren onze grootste passie. Bij Trend Vloeren hebben we het beste met u en uw houten vloer voor. Wij leveren en leggen verschillende soorten houten vloeren en vinden het zonde om te zien als een vloer niet goed onderhouden of beschermd wordt. Daarom adviseren wij onze klanten altijd over dergelijke zaken bij de aankoop van een nieuwe vloer. Interesse in een houten vloer van Trend Vloeren? Lees hier hoe u het best met de wisselende luchtvochtigheid bij houten vloeren kunt omgaan.

Nergens goedkoper, beloofd!

Gratis opslag & bezorgservice en zeer korte levertijden!

Ruim aanbod aan afwerkingsproducten

Duidelijke leginstructies voor de zelfleggers

Luchtvochtigheid controleren houten vloer

Uw houten vloer beschermen tegen wisselende luchtvochtigheid heeft te maken met de vochtopnemende werking van een houten vloer. Uw vloer houdt altijd vocht vast. Hoeveel vocht uw vloer precies kan vasthouden ligt aan het soort hout en aan de luchtvochtigheid in de kamer. Daalt de luchtvochtigheid ineens? Dan wordt er ook vocht uit uw houten vloer getrokken, waardoor scheurtjes in het hout kunnen ontstaan. Een stijging van de luchtvochtigheid is echter ook niet bevorderlijk. Het hout wil dan uitzetten, maar krijgt daar de ruimte niet voor. Hierdoor gaat het hout krom trekken, wat absoluut niet gewenst is. De luchtvochtigheid kunt u controleren met een hygrometer. De ideale luchtvochtigheid in huis varieert tussen de 55% en 65%.

Luchtvochtigheid beheersen

Gelukkig bent u niet volledig overgeleverd aan de grillen van de natuur. Met een luchtbevochtiger kunt u de luchtvochtigheid van uw houten vloer omhoog krijgen, terwijl een luchtontvochtiger gebruikt kan worden om vocht uit de lucht te onttrekken. Met een hygrostaat bent u helemaal goed voorbereid. Deze monitort de luchtvochtigheid constant en schakelt de bevochtiger of ontvochtiger in wanneer dat nodig is. U heeft hier dan geen omkijken meer naar.

Advies nodig? Neem contact op

Bij Trend Vloeren vindt u verschillende houten vloeren met verschillende eigenschappen en bijzondere kleuren. Wanneer u veel last heeft van een schommelende luchtvochtigheid kunnen wij u helpen bij het vinden van een goede oplossing. Heeft u vragen over de verschillende houten vloeren die wij aanbieden of wilt u meer weten over de invloed van luchtvochtigheid op een houten vloer? Neem dan contact met ons op, we staan voor u klaar om u te informeren en adviseren.

Scroll naar top