Onderhoudsolie houten vloer

Een houten vloer onderhouden klinkt soms als een intensief werk. Met onderhoudsolie voor uw houten vloer zet u al een flinke stap naar een gezonde vloer. De warmte en het natuurlijke karakter maken uw houten vloer zo speciaal. Daarom wilt u deze graag beschermen tegen houtrot, krassen en vlekken. In de praktijk betekent dit dat u uw vloer regelmatig moet onderhouden. Dit hoeft helemaal niet veel werk te zijn, mits u de juiste stappen doorloopt. Trend Vloeren heeft ruime ervaring met het onderhouden van houten vloeren. Wij helpen u graag bij het beschermen van uw nieuwe houten vloer en zetten onderhoudstips voor u op een rijtje.

Soorten onderhoudsolie houten vloer

Naast de dagelijkse en regelmatige reiniging van uw vloer (waar we zo meteen nog verder op ingaan) is periodiek onderhoud belangrijk om uw houten vloer in topconditie te houden. Eens of twee keer per jaar kunt u met onderhoudsolie uw houten vloer behandelen. Er zijn veel verschillende soorten onderhoudsoliën beschikbaar. Hoe weet u welk middel geschikt is voor uw vloer? Een handige vuistregel is om altijd middelen van hetzelfde merk te gebruiken om uw vloer te behandelen. Heeft u uw nieuwe vloer met een olie van merk X afgewerkt? Gebruik dan in het vervolg uitsluitend reinigingsmiddelen van merk X om uw vloer te beschermen. Zo voorkomt u ongewenste resultaten. Weet u niet zeker welk middel geschikt is? TrendVloeren adviseert u graag over de verschillende middelen die verkrijgbaar zijn. Gebruik altijd een intensiefreiniger of ontvetter om uw vloer te reinigen voordat u met onderhoudsolie uw houten vloer gaat behandelen.

Dagelijkse en regelmatige reiniging

Met onderhoudsolie voor uw houten vloer zorgt u er dus voor dat uw vloer in goede conditie blijft. Maar u kunt veel meer doen om uw vloer te beschermen tegen beschadigingen. Uw vloer dagelijks droog reinigen doet wonderen. Dit klinkt misschien als veel werk, maar even een stofwisser over de vloer halen is doorgaans voldoende. Zo geeft u zandkorrels en ander klein en scherp vuil geen kans om in het hout te gaan zitten en uw vloer te bevuilen. Naast deze dagelijkse reiniging doet u er ook goed aan om uw houten vloer eens per maand te dweilen met een voedende zeep. Let er wederom op dat u een middel gebruikt van hetzelfde merk als de basisbehandeling. Met deze reinigingsmethoden en een onderhoudsolie voor uw houten vloer, zorgt u ervoor dat u levenslang van uw vloer kunt genieten.

Vragen? Neem contact op

Heeft u nog steeds vragen over het gebruiken van een onderhoudsolie voor uw houten vloer? Of wilt u meer weten over de reinigingsmethoden die gebruikt kunnen worden om de conditie van uw vloer te waarborgen? Dan kunt u altijd contact opnemen met Trend Vloeren. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden die u heeft.

Scroll naar top