Plinten houten vloer

Na het plaatsen van de uw houten vloer komt het plaatsen van de plinten. Dit kunnen massief houten plinten of plinten van mdf zijn. Wilt u plinten in dezelfde kleur als uw houten vloer? Dan raden we het gebruik van houten plinten aan. We kunnen de plinten dan op dezelfde wijze afwerken als de vloer voor het mooiste resultaat. Trend Vloeren heeft een uitgebreid aanbod aan plinten voor uw houten vloer. Met onze plinten wordt een mooie overgang van houten vloer naar wand gecreëerd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek het hier.

Nergens goedkoper, beloofd!

Gratis opslag & bezorgservice en zeer korte levertijden!

Ruim aanbod aan afwerkingsproducten

Duidelijke leginstructies voor de zelfleggers

De kenmerken van plinten houten vloeren

Plinten voor houten vloeren zijn verkrijgbaar in diverse maten en materialen. Bij Trend Vloeren vindt u twee varianten: mdf-plinten en houten plinten. Deze houten versies zijn verkrijgbaar in eiken en grenen en kunnen op dezelfde wijze als uw vloer afgewerkt worden. Denk aan een afwerking met lak, olie of hardwaxolie. Let er wel op dat een houten plint met dezelfde afwerking van de vloer een ‘bakeffect’ veroorzaakt. Bij een kleine woonkamer raden we aan om gebruik te maken van een overschilderbare mdf-plint. Door deze plint dezelfde kleur als de wand te geven lijkt de kamer groter.

Afwerking en plaatsing

Gaat u voor massief houten plinten voor uw houten vloer? Dan kunt u deze beter eerst afwerken voordat u deze op maat gaat zagen. Zaag de plinten verstek in de hoek voor het mooiste resultaat. Werk eventuele kabels weg en monteer de plinten met lijm of schroeven aan de muur.

Ook mdf-plinten voor uw houten vloer kunt u het beste verstek zagen in de hoeken. Met een speciale kit of slagpluggen monteert u de plinten op de muur. Bevestig plinten nooit aan een houten vloer. De vloer kan krimpen of uitzetten en het hout heeft hier genoeg ruimte voor nodig. De plinten kunnen schuiven als u ze aan de houten vloer bevestigt.

Bekijk ons aanbod

In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan plinten voor uw houten vloer. Zowel massief houten plinten en mdf-plinten behoren tot ons aanbod. Weet u niet welke plinten het best bij uw houten vloer passen? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u en zoeken samen naar een geschikte oplossing.

Scroll naar top