Reinigen houten vloer

Door het reinigen van uw houten vloer zorgt u ervoor dat uw vloer langer in goede conditie blijft. Het reinigen van een houten vloer is niet ingewikkeld, maar er zijn wel enkele stappen die u moet volgen om de optimale resultaten te behalen. Bij Trend Vloeren is onze passie voor hout en houten vloeren groot. We zijn dagelijks bezig met adviseren over en het leveren en leggen van houten vloeren. De karakteristieke uitstraling van het hout is voor ons van grote waarde, daarom willen we u graag informeren over het reinigen van uw houten vloer.

Nergens goedkoper, beloofd!

Gratis opslag & bezorgservice en zeer korte levertijden!

Ruim aanbod aan afwerkingsproducten

Duidelijke leginstructies voor de zelfleggers

Waarom reinigen houten vloer

Door uw houten vloer te reinigen blijft deze mooi en komt het levendige karakter van het hout echt tot zijn recht. Vlekken zijn een smet om dit karakter, dus die wilt u graag voorkomen. Ook krassen en andere beschadigingen, zoals scheurtjes en kromtrekkingen, zien we liever niet. Begin met het reinigen van uw houten vloer door deze preventief te beschermen. Leg een deurmat bij de voordeur, zodat het meeste vuil buitenshuis blijft. Loop niet met schoenen door het huis als het niet nodig is. Natte schoenen zijn helemaal uit den boze, want vocht zocht voor vlekken en onregelmatigheden in de vloer. Zand en vocht zijn de twee grootste vijanden van een houten vloer. Houd hier rekening mee en het reinigen van uw houten vloer wordt al een stuk eenvoudiger.

Stofzuigen en dweilen

Wanneer u een houten vloer heeft, zal het grootste deel aan reiniging bestaan uit stofzuigen en dweilen. Regelmatig stofzuigen is cruciaal om beschadigingen in de bovenste laag van het hout te voorkomen. Laat u dit vuil te lang liggen? Dan kan het in het hout gaan schuren. Wanneer u gestofzuigd heeft, kunt u de houten vloer hierna reinigen door deze te dweilen. Heeft u te maken met hardnekkige vlekken of vetresten? Dan heeft u een speciale intensieve reiniger nodig. Gebruik altijd reinigers van hetzelfde merk als het product waarmee de vloer behandeld is. Dan bent u er zeker van dat er geen ongewenste reactie ontstaat. Gaat u een middel voor het eerst gebruiken? Probeer deze dan eerst uit op een onopvallende plaats.

Advies nodig? Neem contact op

Trend Vloeren levert verschillende soorten houten vloeren met variërende afwerkingen. Met de ervaring en de kennis die wij hebben opgedaan adviseren wij u over deze vloeren en komen we samen tot een geschikte oplossing. Heeft u nog vragen over onze diensten, producten of over het reinigen van een houten vloer? Neem dan contact met ons op.

Scroll naar top