Renovatie houten vloer

Met een houten vloer geeft u uw woning een uniek en natuurlijk karakter. Zorgt u goed voor uw houten vloer? Dan kunt u er de rest van uw leven van genieten. Soms is het echter nodig om renovatie van uw houten vloer uit te voeren. Uw vloer is aangetast door factoren zoals vocht, temperatuurverschillen en schurende zandkorrels en is toe aan een tweede leven. De renovatie van een houten vloer is redelijk eenvoudig, omdat hout geschuurd kan worden. Hoe de renovatie van een houten vloer precies in zijn werking gaat kunnen wij u precies vertellen. Trend Vloeren is dé specialist op het gebied van houten vloeren en wij kunnen u alles vertellen over de renovatie van een houten vloer.

Nergens goedkoper, beloofd!

Gratis opslag & bezorgservice en zeer korte levertijden!

Ruim aanbod aan afwerkingsproducten

Duidelijke leginstructies voor de zelfleggers

Waarom renovatie houten vloer?

Het grote voordeel van een houten vloer is dat u deze kunt schuren. Is er iets misgegaan bij de bovenste laag van het hout? Dan schuurt u er een paar millimeter vanaf, zodat er weer een verse laag hout tevoorschijn komt. De bovenste laag kan door verschillende factoren beschadigd geraakt zijn. Zandkorrels kunnen over de bovenste laag schuren en wanneer er niet regelmatig gestofzuigd wordt, blijven deze korrels liggen en graven zich steeds dieper in het hout. Op den duur ontstaan zo lelijke krassen die een smet vormen op uw verder gave vloer. Wanneer u te maken heeft met een vochtprobleem is schuren van de topplaag vaak niet voldoende. Door het vocht is niet alleen de bovenste laag aangetast, maar is de hele plank gaan kromtrekken.

Schuren of vervangen

Heeft u alleen last van oppervlakkige beschadigingen? Dan kunt u deze laten verdwijnen door de toplaag te schuren. Na het schuren is de renovatie echter nog niet voltooid, u bent slechts halverwege. Als u de vloer onbehandeld laat liggen zullen vuil en vocht weer vrij spel krijgen om uw vloer opnieuw aan te tasten. U kunt de vloer behandelen met olie, lak of hardwaxolie. Deze middelen beschermen de vloer tot op zekere hoogte tegen vuil en vocht.

Wanneer uw vloer al meerdere malen geschuurd is of wanneer de planken volledig aangetast zijn, door bijvoorbeeld kromtrekkingen, is schuren niet voldoende om uw vloer weer in orde te maken. De vloer vervangen is dan de beste optie. Bij Trend Vloeren hebben we een uitgebreid aanbod aan houten vloeren, zodat u altijd een geschikt alternatief kunt vinden.

Advies nodig? Neem contact op

Is uw vloer in slechte conditie en wilt u meer weten over de renovatie van een houten vloer. Of wilt u advies over het beschermen van uw houten vloer, zodat renovatie niet nodig zal zijn? Neem dan contact met ons op, onze experts helpen u graag bij het vinden van een geschikte oplossing.

Scroll naar top