Schoonmaakmiddel houten vloer

Een houten vloer heeft karakter. De perfecte imperfectie van het natuurlijke product maken hout een uniek materiaal om als vloer te gebruiken. Uw vloer reinigen doet u met een speciaal schoonmaakmiddel voor uw houten vloer. Welk middel het meest geschikt is voor uw vloer is afhankelijk van een aantal factoren. Bij Trend Vloeren hebben we veel ervaring met houten vloeren en we kunnen u dan ook precies vertellen hoe u deze het best kunt onderhouden met een schoonmaakmiddel voor houten vloeren.

Schoonmaakmiddel houten vloer kiezen

Welk schoonmaakmiddel geschikt is voor uw houten vloer hangt af van een aantal verschillende factoren. De afwerking van uw houten vloer bepaalt welk soort schoonmaakmiddel u nodig heeft. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen voor houten vloeren die behandeld zijn met olie, wax, lak of was. Het is belangrijk dat u altijd een middel gebruikt dat overeenkomt met de afwerking van uw vloer. In sommige gevallen kan uw vloer namelijk beschadigd raken als u een middel voor de verkeerde toepassing gebruikt. Toch is het niet altijd zo dat u veilig bent met het kiezen van het juiste soort schoonmaakmiddel voor uw houten vloer.

Verschillende merken

Dit heeft alles te maken met de verschillende merken die er zijn. Iedere fabrikant gebruikt chemicaliën in zijn product, om het gewenste effect te krijgen. In veel gevallen gebruiken verschillende fabrikanten hetzelfde soort chemicaliën, er kan dan weinig misgaan. Maar wanneer u een afwerking kiest van merk X en een schoonmaakmiddel van merk Y, terwijl beide fabrikanten totaal verschillende middelen gebruiken, kunnen problemen ontstaan. De chemische reactie kan ervoor zorgen dat de werking van uw afwerking teniet gedaan wordt. Uw vloer is dan wel schoon, maar niet meer beschermd. Dit merkt u dus niet meteen, maar na een tijdje komt u erachter dat uw vloer de bescherming van de afwerking kwijt is. U zult de vloer dan volledig moeten schuren en opnieuw moeten behandelen om deze weer te beschermen. Gebruik daarom altijd een schoonmaakmiddel van hetzelfde merk als de afwerking van uw vloer. Dan zit u eigenlijk altijd goed.

Vragen? Neem contact op

Bent u op zoek naar een schoonmaakmiddel voor uw houten vloer, maar weet u niet zeker welk middel geschikt is? Bij Trend Vloeren helpen we u graag bij het vinden van een geschikt middel. Bij het leveren van een nieuwe vloer adviseren wij de klant ook altijd over het onderhouden van zijn nieuwe vloer. Heeft u zelf nog geen houten vloer, maar wilt u er wel eentje leggen? Bekijk ons assortiment dan op de website. Heeft u vragen over het schoonmaken van uw houten vloer? Neem dan gerust contact met ons op.

Scroll naar top