Altijd de laagste prijsgarantie!

Nu ook mogelijk

Bezoek op afspraak

regarding the Coronavirus

Deze optie is geheel vrijblijvend. U bent ook altijd welkom om zonder afspraak binnen te lopen bij een van onze vestigingen.

Dunne houten vloer

Een dunne houten vloer is interessant om verschillende redenen. Hoe dunner de vloer is, des te minder hout er nodig is om de vloer te leggen. Een dunne houten vloer isoleert ook minder goed, en dat is juist een voordeel als u de vloer graag in combinatie met vloerverwarming wilt gebruiken. Een dunnere vloer zorgt dus voor een efficiëntere werking van uw vloerverwarming. Trend Vloeren levert multiplanken, dit zijn speciale planken die per laag zijn opgebouwd uit meerdere houtsoorten. Deze multiplanken maken het mogelijk om een dunne houten vloer te leggen, die ook nog eens relatief goedkoop is. Er is minder hout nodig en in verhouding ook nog eens een stuk minder hardhout.

De mogelijkheden

De multiplanken van Trend Vloeren zijn opgebouwd uit een multiplex onderlaag en een toplaag van massief hout. De multiplank is dus de tussenoptie wanneer u niet kunt kiezen tussen een massief houten vloer of een laminaatvloer. Er wordt dus minder massief hout gebruikt, maar nadat de vloer gelegd is merkt u hier niets meer van. U ziet alleen de massief houten toplaag. Net als een massieve vloer kan een dunnere houten vloer van multiplanken ook meerdere malen geschuurd en bewerkt worden. De multiplank kan op dezelfde wijze afgewerkt worden als de massieve variant: roken, oliën, lakken of bewerken met hardwaxolie.

Waar op letten bij dunne houten vloer?

Een dunne houten vloer isoleert van nature minder dan een massief houten vloer. De keerzijde van dit feit is dat dit dus gunstiger is voor eventuele vloerverwarming. Wel dient u de vloer goed te isoleren om de warmte niet te laten ontsnappen. Ook in verband met geluidsoverdracht is isolatie een goede oplossing. Een dunne houten vloer is ideaal als zwevende vloer, bijvoorbeeld bij een huurwoning, waar het verlijmen van de vloer aan de ondervloer niet is toegestaan. Omdat de multiplank minder werkt dan een massief houten vloer, kunnen de planken naadloos gelegd worden. Dit maakt de vloer makkelijker te onderhouden. Houd de luchtvochtigheid wel in de gaten om eventuele problemen te voorkomen. Dat de dunne houten vloer relatief weinig werkt, betekent niet dat het helemaal niet vatbaar is voor schommelingen in de luchtvochtigheid.

Advies nodig? Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden om een dunne houten vloer te leggen? Bij Trend Vloeren hebben we de kennis en kunde in huis om u te adviseren over een geschikte oplossing. Heeft u specifieke vragen over onze producten of over onze service? Neem dan contact met ons op, we beantwoorden uw vragen graag.

Scroll naar top