Altijd de laagste prijsgarantie!

Schoonmaken houten vloer

Het schoonmaken van uw houten vloer zorgt ervoor dat deze beter beschermd is tegen verschillende elementen die het hout beschadigen. Een nieuwe houten vloer wilt u graag beschermen tegen krassen die ontstaan door schurend vuil, vlekken van vocht en kromtrekkingen of scheurtjes door de luchtvochtigheid. Maar op welke verantwoorde manier kunt u de houten vloer schoonmaken? Afhankelijk van de gebruikte bewerking kunt u de houten vloer op verschillende manieren schoonmaken. Bij Trend Vloeren hebben wij de kennis en kunde in huis om u hierover te adviseren.

Nergens goedkoper, beloofd!

Gratis opslag & bezorgservice en zeer korte levertijden!

Ruim aanbod aan afwerkingsproducten

Duidelijke leginstructies voor de zelfleggers

Schoonmaken van geoliede houten vloer

Is uw houten vloer met olie behandeld? De olie zorgt ervoor dat het hout volledig verzadigd raakt. Vuil en vlekken kunnen dus niet in het hout trekken. Uw houten vloer regelmatig schoonmaken met een speciale onderhoudszeep is dan in principe genoeg. De vloer wordt gereinigd en een dunne water- en vuilafstotende laag wordt aangebracht. Dweil uw houten vloer een keer per week met deze zeep. Constateert u toch krassen of vlekken? Maak uw vloer dan schoon met een intensieve reiniger en behandel opnieuw met onderhoudsolie.

Schoonmaken na afwerking met lak, was en hardwaxolie.

Een gelakte vloer bestaat uit drie lagen lak. Deze drie lagen vormen een beschermlaag die het hout beschermd tegen vuil en vlekken. Regelmatig schoonmaken van een houten vloer die gelakt is doet u door regelmatig te dweilen met een reiniger voor gelakte vloeren.

Een met was behandelde vloer moet jaarlijks opnieuw behandeld worden. Deze vloeren zijn niet goed bestand tegen water, watervlekken worden dan ook snel zichtbaar. Veel dweilen is dan ook niet verstandig, gebruik liever een microvezeldoek. Een vloer met hardwaxolie moet ook regelmatig gedweild worden. Delen van de vloer die intensief belopen worden kunt u opnieuw behandelen voor het beste resultaat.

In de meeste gevallen is regelmatig dweilen dus voldoende om de vloer schoon te houden. Een Spaanse mop is ideaal om een houten vloer te dweilen. Lees de instructies op de verpakking van het schoonmaakmiddel om te bepalen hoeveel van het product u nodig heeft per liter water. Laat uw dweil nooit te nat worden, licht vochtig is meer dan voldoende.

Meer weten? Neem contact op

Wilt u graag meer weten over het schoonmaken van een houten vloer?  Bij Trend Vloeren hechten we veel waarde aan uw houten vloer. We zien graag dat uw houten vloer er goed uit blijft zien, ook na intensief gebruik. Wilt u een nieuwe houten vloer leggen of heeft u specifieke vragen over het schoonmaken van uw houten vloer? Neem dan contact met ons op, we helpen u hier graag bij.

Scroll naar top