Vorige pagina

Lamelparket Amsterdam

U wilt een multiplank of lamelparket voor uw vloer in Amsterdam. Maar wat kiest u dan? Beide vloeren zijn nagenoeg gelijk: ze hebben een multiplex of een houten lamellen onderlaag en een toplaag van massief eikenhout. U haalt hiermee een solide, houten vloer in huis. Kom daarom gerust langs bij TrendVloeren in ’t Goy – dit ligt op zo’n 40 km van Amsterdam, vlak onder Utrecht – en bekijk ons gehele assortiment. Dit assortiment bestaat uit lamelparket, mulitplank, duoplank en massieve vloeren en kan op zeer diverse manieren worden afgewerkt.

De voordelen van lamelparket voor uw woning in Amsterdam

Lamelparket bestaat, zoals hierboven beschreven, net als multiplanken uit meerdere lagen met een toplaag van massief eikenhout. Deze basis van de kruislingsverlijming is de reden dat de vloerdelen minder gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen of vocht. Ze ‘werken’ daardoor minder dan massief eiken vloeren. Dit maakt dat de vloer stabieler is, ook als hij zwevend wordt gelegd. Zwevend leggen is bij huurwoningen en sommige VvE’s in Amsterdam een vereiste wanneer u kiest voor een houten vloer als lamelparket.

Bijkomend voordeel is dat lamelparket er vanaf de bovenkant exact hetzelfde uitziet als een massief eiken plankenvloer. De toplaag is immers van hetzelfde hout en kan dan ook op dezelfde manier worden afgewerkt. Dit betekent dat u het lamelparket helemaal op uw smaak kunt afstemmen door het te oliën of behandelen met hardwaxolie. Gaat u verhuizen naar een andere woning in Amsterdam, dan kunt u de vloer – mits zwevend en met parketveren gelegd – meenemen en in uw nieuwe woning al dan niet opnieuw afwerken voor een frisse, andere look.

De verschillende soorten lamelparket

In de basis zijn alle multiplank- of lamelparket-vloeren grotendeels gelijk qua samenstelling en productie. Echter, er bestaan kleine nuanceverschillen in de toplaag van de vloerdelen, de uitstraling en de bewerkelijkheid. Zo zijn sommige eiken toplagen wat robuuster van uiterlijk en andere juist rustieker. Dit heeft te maken met de hoeveelheid noesten in het hout. Bovendien bevat eikenhout looizuur, waardoor die vloerdelen gerookt kunnen worden. Wat u kiest, is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw smaak en de stijl van uw woning. Wat alle vloeren van lamelparket met elkaar gemeen hebben, is dat ze meerdere keren kunnen worden geschuurd en afgewerkt kunnen worden deze vloeren zullen uw woning in Amsterdam een lange termijn sieren.

Lamelparket in Amsterdam laten leggen

Er zijn meerdere opties voor het leggen van multiplanken of lamelparket. U kunt de vloer vast op de ondergrond lijmen, of zwevend leggen met behulp van parketveren. In beide gevallen krijgt u een strak en glad resultaat, omdat er door de productiewijze van de vloerplanken nauwelijks kieren zullen ontstaan. Dit is heel handig bij het onderhoud. Bovendien kunt u de vloer gewoon over vloerverwarming of vloerkoeling heen leggen; door de zeer lage warmteweerstand, hebben de vloerdelen weinig negatieve impact op uw verwarmingssysteem en visa versa. We adviseren u hier graag in en brengen u desgewenst in contact met professionele legger die uw lamelparket of multiplank-vloer in Amsterdam kan komen leggen.

Vragen of een afspraak maken?

Ondanks dat de vloer niet veel werkt, raden we toch aan om de luchtvochtigheid in de ruimte constant te houden. U kunt hiervoor een luchtbevochtiger aanschaffen, iets wat we voor elke houten vloer aanbevelen. Zo waarborgt u de kwaliteit van uw vloer en heeft u er nog langer plezier van. Dit maakt lamelparket een goedkope vloer die op lange termijn mooi blijft. Zeker wanneer u deze vloer bij TrendVloeren koopt, weet u dat u prijstechnisch goed gekozen heeft. Wij geven zelfs de laagste prijsgarantie af. Meer weten? Bezoek ons bedrijf dan gerust eens geheel vrijblijvend!