Altijd de laagste prijsgarantie!

Lamelparket Utrecht

Lamelparket Utrecht

Lamelparket wordt door velen ook wel multiplank genoemd. Hoewel er subtiele verschillen zijn tussen een vloer van lamelparket of multiplank, zijn ze in essentie gelijk door de manier waarop de planken zijn opgebouwd. Feit is dat beide vloeren een echt, massief eiken toplaag hebben. Om die reden zijn ze ook niet te vergelijken met laminaat. Wanneer u op zoek bent naar een prachtige, houten vloer voor uw woning in Den Haag, nodigen we u graag uit om het lamelparket en onze multiplanken bij TrendVloeren te komen bekijken. Het is slechts drie kwartier – 60 km – rijden.

De kenmerken van lamelparket

Een lamelparket vloer ziet er precies hetzelfde uit als een massieve plankenvloer of een multiplank. Hij kan bovendien ook op dezelfde manier worden afgewerkt. Zo kunt u kiezen voor bepaalde kleurstellingen – van wit tot bruin, van klassiek geel tot stijlvol zwart. Lamelparket bestaat uit twee delen: een bovenlaag van massief eikenhout die verlijmd is op een dwars geplaatste onderlaag van houten lamellen. Bij multiplank wordt er kruislings verlijmd multiplex gebruikt.

Door deze kruislings verlijmde onderlaag zal de eikenhouten bovenlaag nauwelijks nog ‘werken’, zeker wanneer u parketveren gebruikt. Dit maakt dat de planken heel strak tegen elkaar zullen blijven liggen voor een langdurig, mooi resultaat. Ook in het onderhoud is lamelparket of multiplank-vloer eenvoudig: door de vloer te dweilen met een zeep voor geoliede houten vloeren, brengt u een beschermlaag op de vloer aan. Hierdoor blijft de vloer langdurig in goede conditie.

Lamelparket kiezen voor uw woning in Utrecht?

Een multiplank of een lamelparket-vloer hebben allebei een toplaag van eikenhout. Er zijn verschillende soorten eikenhout die de uitstraling van de vloer bepalen. Welke u kiest, is afhankelijk van uw smaak. De een vindt de robuuste uitstraling met veel noesten prachtig, de ander geeft de voorkeur aan een wat rustigere soort. Alle vloeren kunnen vervolgens op verschillende manieren worden afgewerkt: met olie, hardwaxolie (verkrijgbaar in verschillende kleuren) of lak. Zo zorgt u dat uw multiplank of lamelparket-vloer goed bij de inrichting en stijl van uw woning in Den Haag past.

Wat zijn de voordelen van lamelparket in Utrecht?

Multiplank of lamelparket-vloeren zijn ontzettend duurzaam en dus een relatief goedkope investering: ze gaan jarenlang mee en u kunt de vloer meerdere keren oliën. Wilt u na een aantal jaar een heel andere look? Dan schuurt u de vloer en kiest u andere kleur. Dit is vooral handig als u de vloer wilt meeverhuizen naar een andere woning in Den Haag.

Daarnaast zijn deze vloeren perfect om over vloerverwarming te leggen. Ze zijn warmtebestendig, doch ze nemen de temperatuur van de omgeving op aangename wijze aan: ideaal als u het lamelparket in uw woonkamer of slaapkamer laat leggen. We raden u wél aan om de vochtgraad van de ruimtes op peil te houden met een luchtbevochtiger.

Lamelparket in Utrecht laten leggen

Vloeren kunnen op twee manieren worden gelegd: vastgelijmd op de ondergrond, of zwevend. Huurwoningen staan vaak alleen zwevende legging toe. Dit geldt soms ook voor bepaalde VvE’s als u een koopwoning heeft. Wanneer u dus lamelparket laat leggen in uw woning in Den Haag, raden we u aan dit goed te overwegen. We kunnen u desgewenst in contact brengen met vakkundige legprofessionals: zij kunnen u tevens helpen met de ondervloer en het afwerken van de vloer.

Vragen of een afspraak maken?

Bij TrendVloeren kunt u goedkoop lamelparket en multiplanken van de uitstekende kwaliteit kopen. Sterker nog, wij geven u een prijsgarantie af. Vindt u elders een vergelijkbare vloer tegen een lagere prijs? Dan stellen wij de prijs bij. Meer weten hierover? Informeer gerust naar de voorwaarden!

Scroll naar top