Altijd de laagste prijsgarantie!

Ondervloer lamelparket

Ondervloer lamelparket

Met een vloer van lamelparket geeft u uw vloer net zo’n uitstraling als met een massief eiken vloer. Het is een voordelig en gebruiksvriendelijk alternatief. Dit komt doordat de vloer uit meerdere lagen bestaat. Hierdoor zet de vloer vrijwel niet uit en krimpt deze nauwelijks. Dit maakt een lamelvloer ideaal om te combineren met vloerverwarming. Wel is het belangrijk om uw parket te combineren met geschikte ondervloer voor lamelparket. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op of kom langs in de loods. We helpen u graag met het uitkiezen van een mooie vloer!

ondervloer lamelparket

Welke ondervloer voor lamelparket?

Voordat we ingaan op ondervloeren voor lamelparket, is het goed om te weten wat een lamelvloer nu eigenlijk precies is en waarvoor het wordt gebruikt. De voornaamste reden om voor een lamelvloer te kiezen, is dat deze qua uiterlijk identiek is aan massieve vloersoorten. In het gebruik verschillen deze varianten echter van elkaar. Door de verschillende lagen zet lamelparket vrijwel niet uit en krimpt het niet, waardoor de vloer ideaal is om te combineren met vloerverwarming. De bovenste vloerlaag zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte, waardoor u geen last heeft van temperatuurverschillen in huis. Daarnaast is het ook een heel voordelige keuze! Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor lamelparket.

Het aanleggen van de ondervloer

Voordat u de parketvloer in uw huis legt, is het belangrijk om eerst een ondervloer onder het lamelparket te plaatsen. Er zijn verschillende dingen waar u op moet letten bij het uitkiezen van een ondervloer voor lamelparket.  Zo is het – afhankelijk van de ruimte – belangrijk om rekening te houden met geluidsreducering. De ene ondervloer reduceert namelijk meer geluid dan de andere. Wilt u de vloer in een vochtige ruimte plaatsen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een ondervloer met een goede vochtwering. Andere aspecten om in uw achterhoofd te houden zijn warmte-isolering en egalisering. Dat laatste betekent het vermogen van de vloer om kuiltjes, bulten en andere oneffenheden weg te werken. Uiteindelijk dragen al deze aspecten bij aan het gebruikersgemak van uw vloer.

Welke ondervloer voor u?

Zoals u hierboven leest zijn er ontzettend veel verschillende ondervloeren. Welke ondervloer geschikt is voor uw lamelparket vloer, hangt grotendeels af van uw persoonlijke wensen. Moet de vloer geluiddempend zijn? En hoe intensief wilt u de vloer gebruiken? Dit is afhankelijk van de ruimte. Een vloer in de woonkamer wordt bijvoorbeeld veel intensiever gebruikt dan de vloer in uw slaapkamer.

We helpen u graag verder!

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer en weet u niet precies hoe u dit het beste aanpakt? Kom dan eens langs in onze loods in ’t Goy. We zijn benieuwd naar uw wensen en denken graag met u mee. We begeleiden u graag bij het uitkiezen van een ondervloer. Daarnaast hebben we in ons assortiment diverse houten vloeren, van massief eikenhout tot lamelparket. Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk onze webshop. Heeft u vragen? Schroom niet om ons te mailen of bellen. We helpen u graag bij het uitkiezen van een nieuwe vloer.

Scroll naar top