Laminaatvloer

Laminaat is een heel populaire manier om de vloer mee te bedekken: de aankoopprijs is gunstig, hij is goed te onderhouden en een laminaatvloer is gemakkelijk zelf te leggen. Ideaal voor de doe-het-zelver. Toch zitten er ook nadelen aan laminaat. Nadelen die dusdanig zwaar wegen, dat het alternatief, een echt grenen vloer, het overwegen waard is. Deze vloer is bij TrendVloeren namelijk even goedkoop als een laminaatvloer.

laminaat vloer trendvloeren
Laat u adviseren in de loods!

Alternatief voor een laminaatvloer

Een laminaatvloer bestaat uit drie of vier verschillende lagen. Hij is afgewerkt met een houtprint (op papier of rechtstreeks op de dragerplaat) en een kunststof toplaag. Er zijn verschillende houtkleuren en -motieven verkrijgbaar, maar omdat het hier dus om een kunstmatige print gaat, ziet één op de zoveel laminaatdelen er hetzelfde uit. Dit betekent dat er nooit een natuurlijk, speels effect op de vloer ontstaat.

Het eerdergenoemde alternatief is qua uitstraling dan ook een stuk authentieker. Grenenhout heeft een natuurlijke, warme look met een speels tintje. Deze uitstraling kunt u beïnvloeden door een bepaalde afwerking te kiezen. Met een goede olie is een grenen vloer net zo sterk en makkelijk in onderhoud als een laminaatvloer – zo niet makkelijker.

GRENEN
Vanaf € 10,30
ex. BTW
GRENEN
Vanaf € 6,20
ex. BTW
MULTIPLANK
Vanaf € 20,65
ex. BTW

Kenmerken van een laminaatvloer

De kwaliteit van het laminaat hangt vooral af van de dikte van de toplaag. Topkwaliteit beschadigt niet snel en kan tot wel twintig jaar meegaan. Deze kwaliteit is wel wat duurder. Onthoud echter dat als een stukje van de laminaatvloer beschadigt, bijwerken niet mogelijk is: de strook moet dan vervangen worden. De grenen vloer kan juist gemakkelijk worden bijgewerkt, zonder dat de plak vervangen hoeft te worden.

Warmte- en geluidsisolatie

Een laminaatvloer is niet geluidsisolerend; hij genereert juist hoge tonen. Dit is in een appartementencomplex heel onprettig, maar ook in een andere woning worden geluiden niet goed tegengehouden. Een grenen vloer isoleert het geluid veel beter. Bovendien voelt een laminaatvloer wat koud aan: u loopt immers over een plastic laag. Het materiaal neemt de temperatuur van de omgeving niet snel aan, in tegenstelling tot een echte houten vloer. Daarnaast heeft een houten vloer een hoge isolatiewaarde – prettig voor uw gasrekening! Een laminaatvloer is niet te schuren of op een andere manier af te werken. Een massief houten vloer wel. U kunt een houten vloer opnieuw schuren en afwerken voor een vernieuwde look. Om die reden is dit een duurzamere oplossing dan laminaat.

alternatief laminaat vloer

Een duurzamer alternatief

Zowel op korte als op lange termijn is een massief grenen vloer een betere keuze dan een laminaatvloer. We geloven in onze producten en willen overal achter kunnen staan. Om die reden hebben we besloten geen laminaat in ons assortiment op te nemen. We bieden u graag een mooier, duurzamer alternatief tegen dezelfde, lage prijs: een massief houten vloer van grenen, met de warme, authentieke uitstraling die alleen echt hout heeft.

Bestel online of kom langs in de loods

Benieuwd naar onze vloeren? Bekijk ons assortiment op de website of kom langs in onze loods. We helpen u graag verder!

Kwaliteit én een lage prijs

Bij TrendVloeren geloven we sterk in het duurzame karakter van natuurlijk materiaal. Het hout voor deze vloer kopen we grootschalig in Frankrijk in. Wij bewerken dit zelf in de schaverij. Zo staan we voor de kwaliteit én houden we de prijs laag. Het grenenhout heeft bovendien het PEFC-keurmerk: De Franse bossen worden op verantwoorde wijze beheerd.

Neem contact met ons op