Altijd de laagste prijsgarantie!

Multiplank leggen

Het leggen van multiplank, ook wel duoplank of lamelplank genoemd, is een populaire vorm van vloerbedekking en lijkt qua uiterlijk op een robuust eikenhoutenvloer. Multiplank bestaat echter uit meerdere gelijmde houtlagen. Hierdoor verschilt de kern van multiplank met laminaat, dat een bovenlaag van kunststof heeft. Multiplank bestaat volledig uit hout, maar is wel een stuk goedkoper dan een vloer van massief eiken. Hoe steekt de aanleg van multiplank in elkaar?

Hoe leg ik multiplank?

Heeft u gekozen voor multiplank, dan heeft u een sterke en kwaliteitsvloer onder uw voeten. Ook de aanleg van multiplank is eenvoudig en gebeurt op dezelfde wijze als (klik)laminaat. Heeft u vloerverwarming in huis? Geen probleem! Dit type vloer is namelijk uitermate geschikt om boven vloerverwarming aan te leggen omdat het vormvast is en tegen een stootje kan. Heeft u echter geen tijd om de vloer zelf aan te leggen? Probeer dan onze legservice eens.

De eigenschappen van multiplank

Dankzij de opbouw van verschillende aan elkaar gelijmde houtlagen is de multiplank uiterst stabiel. Een voordeel. Want multiplank ‘werkt’ dan ook bijna niet. Werken of het inkrimpen en uitzetten van een stuk hout door vocht of temperatuurverschillen is een vervelende bijkomstigheid waar veel houtsoorten mee kampen. Als u multiplank aanlegt heeft u een vloer die is verrijkt met multiplex. Door deze laag wordt het werken van het hout tegengegaan. Het multiplex vormt als het ware een ‘ademende’ onderlaag waarover de eikenhouten laag wordt gelijmd. Fijne bijkomstigheid: een vloer van deze houten lamellen wordt zwevend aangelegd, hierdoor is het ook toepasbaar in een huurwoning waar over het algemeen geen vaste vloer gelegd mag worden.

Makkelijk en goedkoop

Als de vloer eenmaal ligt, heeft u er nauwelijks omkijken naar. Zo is de vloer net zo vaak te schuren als een vloer uit massieve planken. Bij het aanleggen van multiplank gaat dit ook tot de mes en de groef van het hout, hoe vaak u deze vloer dan kunt schuren heeft te maken met de dikte ervan. Ook is het onderhoud vrijwel hetzelfde als bij een massief eiken vloer. Zo kunt u de vloer uit multiplank gewoon in de hardwax, lak of olie zetten. Ook kunnen de eiken planken gerookt worden. Door de verschillende laagjes hout blijft de vloer een robuuste uitstraling behouden, maar merkt u het meteen in de portemonnee als u een vloer van multiplank gaat leggen.

Multiplank leggen zonder problemen

De aanleg van een vloer kunt u zelf doen, maar wij raden u zeker aan om aan de vakmensen van TrendVloeren te denken. Door onze jarenlange ervaring en kunde weten onze professionele vloerleggers precies wat er moet gebeuren bij de aanleg van een vloer uit multiplank. Naast de materiaalkennis weet een vakman ook hoe de vloer het mooist en best tot zijn recht komt in uw woning of bedrijf. Door contact op te nemen met onze legservice kunt u overleggen over wat onze vloerleggers wel of niet voor u doen.

Scroll naar top