Altijd de laagste prijsgarantie!

Ondervloer multiplank

Bij een vloer uit multiplank heeft uw vloer dezelfde uitstraling als een massief eiken houten voer. Deze laag dient echter wel onder een geschikte ondervloer voor multiplank te leggen. Multiplank is wel stukken goedkoper dan bijvoorbeeld een massief eiken vloer, doordat het uit verschillende laagjes, vaak goedkoper berkenhout, bestaat. Hierdoor heeft u een strakke vloer voor een strakke prijs. Multiplank kan bovendien als zwevende vloer of op een ondervloer worden gelegd. Hier leest u meer over een geschikte ondervloer voor multiplank.

Een ondervloer voor multiplank kopen

Een ondervloer voor multiplank aanleggen is een hele klus. Wij raden u aan om dit door een vloerenspecialist uit te laten voeren. Wilt u het echter zelf doen, dan kunt u zich het best door een vakman of bedrijf laten adviseren. Denk dan eens aan TrendVloeren. Onze vakmensen staan graag voor u klaar. Zorg voor u begint in ieder geval voor een vlakke en schone werkomgeving. Haal daarom de oude vloerbedekking of het oude parket volledig weg. Kuiltjes in de vloer kunt wegwerken met egalisatiecement. Als u al een houten ondervloer hebt moet u deze ook verwijderen of eventueel bijschuren.

Voor welk type ondervloer voor multiplank kiest u?

Bij een ondervloer voor een houten vloerbedekking is het belangrijk om een aantal vuistregels en belangrijke eigenschappen te onthouden. Allereerst is het belangrijk om na te gaan of uw basisvloer uit hout, zoals grenen, of beton bestaat. Niet alle soorten ondervloer zijn geschikt voor een houten basisvloer, terwijl op een betonnen variant de meeste ondervloeren zonder probleem gelegd kunnen worden. Houd bij de aanleg van de ondervloer daarom rekening met het de geluids- en warmte-isolatie, eventuele kans op vocht en op mogelijke oneffenheden in de vloer. Ook is het belangrijk om op het egaliserend vermogen van een ondervloer voor mulitplank te letten. Dit geeft aan in hoeverre de ondervloer oneffenheden zoals putten, bultjes of kuilen uit de basisvloer wegwerkt. Door deze punten in achting te nemen hoeft u bij de latere aanleg van multiplank geen lastige hobbels meer te nemen.

De voordelen van multiplank

Multiplank draagt bij aan de robuustheid van de vloer. Niet alleen door de massieve uitstraling, maar ook qua sterkte en stevigheid. Daarom kan multiplank prima op een ondervloer worden gelegd. De stabiliteit van multiplank is erg groot. En dankzij de verschillende kruislings gelijmde laagjes hout waarop een laag eikenhout is gelegd, kan de vloer ademen. Hierdoor ‘werkt’ de vloer niet, dit betekent dat er geen uitzet of krimp in het hout van multiplank voorkomt. Het is daarom zeker mogelijk om vloerverwarming aan te leggen onder multiplank, aangezien dat prima tegen temperatuurverschillen kan.

Kom langs in onze loods of bestel online

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer en weet u niet waar u moet beginnen? Kijk dan verder op onze website. Wij hebben ruimschoots ervaring en kunnen u begeleiden in uw keuze voor een nieuwe ondervloer. Wij hebben bovendien een groot assortiment bestaande uit verschillende houten vloeren. Ook kunt u via onze legservice uw ondervloer laten aanleggen. Neem gerust een kijkje in onze houtloods of bekijk onze webshop.

Scroll naar top