Altijd de laagste prijsgarantie!

Lamelparket

Lamelparket is in het fabricageproces zo goed als hetzelfde als een multiplankvloer. Er bevinden zich onder de toplaag echter dwarsgeplaatste houten lamellen, die kruislings onder de eiken toplaag zijn verlijmd. Zo wordt de natuurlijke werking van het eiken geminimaliseerd. Bij TrendVloeren bieden we zowel massief hout, als multiplank, duoplank en lamelparket aan. Alle vloeren zijn verkrijgbaar met een verschillende uitstraling en kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt.

Lamelparket kopen

Een vloer van multiplank of lamelparket ziet er hetzelfde uit als een massieve vloer. De toplaag wordt namelijk van exact hetzelfde eiken gezaagd. Deze toplaag kan, net als bij een massieve vloer, noesten bevatten en natuurlijke kleurverschillen vertonen. De noesten en de kleuren bepalen de uitstraling. Wat u kiest, is afhankelijk van uw eigen smaak. Lamelparket kan heel strak worden gelegd, omdat het hout nauwelijks werkt onder invloed van temperatuur of vocht.

De belangrijkste kenmerken

Lamelparket bestaat uit twee hoofdlagen. Deze komen bovenop de ondervloer. De onderlaag is gemaakt van houten lamellen die kruislings met elkaar verlijmd zijn, waardoor het hout nauwelijks kan uitzetten of krimpen. Om die reden kan de vloer goed zwevend of over vloerverwarming gelegd worden – zeker wanneer u langs de muren parketveren plaatst. De eiken toplaag kan eventueel gerookt worden als u graag een grijzige kleur wilt. Of roken mogelijk is, ligt aan de hoeveelheid looizuur in het hout. Verder kunt u een multiplank- of lampelparket-vloer lakken, oliën of behandelen met een hardwaxolie. Wilt u uw woning een ruimtelijke, lichte uitstraling geven? Kies dan voor wit lamelparket.

Waarom kiezen voor lamelparket vloer?

  • Het leggen van lamelparket gebeurt geheel naadloos.
  • Als een lamelparket vloer is afgewerkt, kan hij goed tegen vuil en vocht.
  • Lamelparket heeft een lage warmteweerstand en daarom is hij geschikt voor vloeren met vloerverwarming. De massief houten toplaag geeft de warmte geleidelijk aan de omgeving af. Hierdoor zijn er geen grote temperatuurschommelingen.
  • Lamelparket kan naast vast én zwevend gelegd worden. Zwevend leggen maakt dat de vloer eenvoudig meeverhuisd kan worden. Het is dan ook een veel gebruikte vloer in huurwoningen.
lamelparket

Waar u op moet letten bij lamelparket

Bij TrendVloeren verkopen we verschillende kwaliteiten lamelparket, allemaal met een mooie, Europees eiken toplaag. Toch heeft het ene eikenhout wat meer noesten dan de andere. Dit bepaalt de uitstraling van de vloer. Zoals gezegd, kan het ene eikenhout wat meer looizuur bevatten dan het andere, wat bepaalt of het hout wel of niet gerookt kan worden voor een grijzige afwerking. Bij het maken van uw keuze, kunt u deze opties in overweging nemen. Welke multiplank- of lamelparket-vloer u ook koopt, u haalt sowieso de pracht van een massief eiken vloer in huis tegen een lage prijs.

Lamelparket in . . .

Lamelparket is een relatief nieuwe uitvinding in de wereld van houten vloeren en staat bekend om z’n veelzijdigheid. Wilt u ook een lamelparket in uw woning en zoekt u nog een geschikte legger? Neem dan contact met TrendVloeren op.

Kom langs in de loods of bestel online

Wij leggen lamelparketten in de regio’s van Rotterdam tot Amsterdam en van Utrecht tot Den Haag. Neem contact met ons op voor de service en aanleg. Benieuwd naar onze vloeren? Bekijk ons assortiment op de website of kom langs in de loods!

Scroll naar top