Altijd de laagste prijsgarantie!

Massief eiken vloer

Massief eiken is een zeer populaire houtsoort, die veelvuldig gebruikt wordt als vloerbekleding. Dit is niet verwonderlijk. Een massief eiken vloer geeft een woning een strakke en frisse uitstraling. Daarnaast is deze houtsoort goed te bewerken. Hierdoor kan deze vloer een mooi geheel vormen met het interieur van uw woning.

Massief eiken is een houtsoort die een rustige uitstraling aan een vloer geeft. Het geeft een woning een natuurlijk en vooral tijdloos karakter. Massief eiken past in een moderne woonstijl, maar ook in een woning met een klassieke vormgeving. De lage RC-waarde van eikenhout zorgt ervoor dat deze houtsoort geschikt is voor een combinatie met vloerverwarming.

Massiek eiken vloer kopen

De populariteit van massief eiken als vloerbekleding is relatief eenvoudig te verklaren. De prijs-kwaliteit verhouding van dit soort vloeren is uitstekend te noemen. De kosten van een eiken vloer zijn vaak een stuk lager in vergelijking met het prijskaartje dat aan andere vloeren hangt. De kwaliteit van eiken is uitstekend, ook bij intensief gebruik. Massief eiken vloeren worden daarom ook wel “massieve planken” genoemd.

We zetten de 5 belangrijkste voordelen van massief eiken vloeren voor u op een rijtje:

  • Massief eiken vloeren zijn slijtvast en sterk.
  • Massief eiken vloeren kunt u hergebruiken. Als u de vloer zwevend heeft gelegd kunt u deze relatief makkelijk verwijderen en op een andere locatie opnieuw leggen.
  • Massief eiken vloeren zijn onderhoudsvriendelijk. De vloer is goed schoon te houden en door de vloer te schuren en in de lak of olie te zetten, kunt u de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengen.
  • U kunt deze vloeren prima bewerken door te oliën, lakken, roken, logen, borstelen of waxen. Hiermee kunt u de vloer een andere uitstraling geven.
  • Massief eiken vloeren behouden hun waarde. U zou de vloer kunnen doorverkopen als U een woning te koop zet.

Massief eiken vloer voor de laagste prijs

Zoals aangegeven zijn er zeer veel mogelijkheden in eikenhouten vloeren. De planken zijn verkrijgbaar in de vorm van zowel massief houten vloerdelen als in een lamelparket. Dit komt doordat de sterkte en hardheid van het hout uitstekend is.

Tevens heeft u zeer veel keuzemogelijkheden in het leggen van de voer. U kunt de planken naast elkaar leggen, maar ook in de bekende visgraat structuur. Dit komt omdat het hout goed te bewerken is. Uiteraard zijn de planken verkrijgbaar in diverse maatvoeringen en is het hout goed te behandelen.

Kom langs in onze loods of bestel online

De beschikbaarheid van eiken is uitstekend. Eikenhout is veel makkelijker verkrijgbaar dan andere soorten tropisch hardhout. Het is wel belangrijk om te kiezen voor hout dat gecertificeerd is met het FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt.

Trend Vloeren is een zeer aansprekende aanbieder van eikenhouten vloeren. Het grootste deel van onze eikenhouten planken kopen we in Frankrijk, waarna we het hout vervolgens zelf bewerken in de schaverij. Op deze manier kunnen we de kwaliteit waarborgen en de prijs voor u laag houden.

Scroll naar top