Alternatieven vurenhouten vloer

De alternatieven voor een vurenhouten vloer

Een vurenhouten vloer verschilt niet erg van de grenen vloer die we bij Trend Vloeren leveren. Toch zijn er enkele verschillen die het misschien interessant maken om wel of juist niet voor een vurenhouten vloer te kiezen. De kleine verschillen zijn zowel praktisch als esthetisch en welke factoren voor u een rol spelen is volledig afhankelijk van uw smaak en uw situatie. Bij Trend Vloeren leveren we al jaren verschillende soorten houten vloeren, zoals eiken en grenen.

Bijzonderheden vurenhouten vloer

Net als grenen is vurenhout afkomstig van de naaldboom. Vuren en grenen uit hetzelfde groeigebied zullen niet veel verschillen vertonen, toch zal de kenner direct een aantal herkenbare verschillen opmerken. Een vurenhouten vloer kent weinig tot geen poriën. Dat komt omdat hout van een naaldhoutsoort geen hout- en bastvaten bevat. Ook zijn de duidelijke en scherp afgebakende groeiringen typisch voor een vurenhout vloer. Vuren laat zich zowel met de hand als machinaal goed bewerken. Het is daarom een populaire houtsoort om in de bouw te gebruiken.

Nadelen van vurenhouten vloer

Een vurenhouten vloer heeft ook nadelen ten opzichte van een grenen vloer. Vurenhout is namelijk niet erg duurzaam met een duurzaamheidsklasse van vier. Dat houdt in dat het kernhout gemiddeld vijf tot tien jaar in goede staat blijft. Om deze reden gebruiken wij voornamelijk grenen en eikenhout, omdat deze duurzamer zijn en uw investering dus meer waard maken.

Vloer van Trend Vloeren

Met een vloer van Trend Vloeren bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit op de markt. Tegen de laagste prijs, dankzij onze laagste prijsgarantie. We leveren al tientallen jaren houten vloeren met verschillende afwerkingen. U kunt onze vloeren, dankzij onze legwijzer, eenvoudig zelf leggen. Laat u dit liever door een vakman doen? Dan sturen wij de beste parketteurs uw kant op om uw vloer vakkundig te leggen.

Nergens goedkoper, beloofd!

Gratis opslag & bezorgservice en zeer korte levertijden!

Ruim aanbod aan afwerkingsproducten

Duidelijke leginstructies voor de zelfleggers

Meer weten? Neem contact op

Wilt u meer weten over de houten vloeren van Trend Vloeren of over het verschil tussen een vurenhouten vloer en andere houtsoorten? Wij informeren u graag over uw mogelijkheden en gaan met u in gesprek om te bepalen welke optie voor u het meest interessant is. Heeft u vragen over onze legwijzer of wilt u iets anders weten over de service van Trend Vloeren? Neem dan contact met ons op, we nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Scroll naar top