Altijd de laagste prijsgarantie!

Parketvloer

Een massieve parketvloer is een heel populaire, houten vloerbedekking. Het is een vloer die veelal vast op de ondergrond wordt gelegd, al is dit geen vereiste. Een parketvloer kan gemaakt zijn van massief hout of van multiplank of lamelparket met een eikenhouten toplaag. Dit geeft de parketvloer dus een heel elegante uitstraling. De vloer kan met behulp van een vloerolie of op andere manieren worden afgewerkt.

parketvloer trendvloeren

Parketvloer kopen

Een parketvloer kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt, al werken wij bij TrendVloeren voornamelijk met grenenhout en eikenhout. Ze zijn er in diverse kleuren, van donker tot licht. Massief houten vloeren kunnen van grenen en eiken worden gemaakt, een lamelparket- of multiplank-vloer is altijd van eikenhout. Typerend is dat de vloer er altijd heel mooi glad uitziet. Dit komt doordat de vloer vaak op een tussenvloer of direct op de betonnen vloer wordt gelijmd, al is vaste verlijming geen vereiste en kunnen parketveren een zeer goede oplossing zijn om een losgeplaatste vloer stabiel te houden. Ter afwerking wordt er vaak een bies van bijvoorbeeld ebbenhout langs de rand gemaakt.

De kenmerken op een rijtje:

  • Parket heeft nauwelijks last van krimpen of uitzetten als gevolg van temperatuur of vocht, zeker wanneer er lamelparket of multiplanken worden gelegd.
  • Een massief houten parketvloer heeft een goed isolerend vermogen; zowel voor geluid als warmte.
  • De vloer is bovendien heel geschikt om over vloerverwarming te leggen.
parketvloer

Waarom een parketvloer?

Een goed gelegde parketvloer is door het gladde oppervlak heel gemakkelijk om te onderhouden. In de loop der tijd kan de toplaag, net als bij elke andere houten vloer, wat kaal uit gaan zien. In dat geval kunt u de vloer gewoon opnieuw schuren en afwerken. Dit maakt parket een van de meest duurzame vloeren die er zijn. Welke afwerking u kiest, is afhankelijk van uw smaak. Zo kunt u de vloer lakken, oliën of behandelen met hardwaxolie. En wilt u niet alleen een warme look, maar ook warme voeten? Goed nieuws: parket neemt de temperatuur van de omgeving aan. Ideaal voor in de woonkamer, slaapkamer of uw kantoor.

Waar moet u op letten?

De pracht van parket komt onder andere door de kundige handen van de professionele legger. Het is daarom geen vloer voor de doe-het-zelver. Onze specialisten in de showroom brengen u graag in contact met vakkundige vloerenleggers. Houd er in uw planning rekening mee dat de vloer na het leggen nog moet worden geschuurd en afgewerkt. U kunt er dus voor een korte tijd niet over lopen.

We raden ook bij de parketvloer aan om de vochtbalans in huis goed te reguleren (50-65%). Gebruik hiervoor een luchtbevochtiger.

Kom langs in onze loods of bestel online

TrendVloeren geeft u de laagste prijsgarantie op eiken en grenen parketvloeren en op de eiken lamelparket- en multiplank-vloeren. Wij kopen het hout namelijk in grote hoeveelheden bij diverse Franse zagerijen in. Vervolgens verwerken we het zelf in de schaverij. Dit proces maakt dat we de kwaliteit kunnen waarborgen. Ons eikenhout en grenenhout is voornamelijk voorzien van een PEFC-keur merk. Dit betekent dat de Franse bossen op verantwoorde wijze worden geëxploiteerd en beheerd.
Scroll naar top