Altijd de laagste prijsgarantie!

Wit eiken vloer

Bent u van plan om een mooie vloer aan te leggen van wit eiken? U zult merken dat u hierin zeer veel keuzemogelijkheden heeft. Eikenhout is immers op verschillende manieren te bewerken. De witte kleur aan eiken wordt gerealiseerd door white wash behandeling. Hierdoor krijgt het hout een mooie karakteristieke kleurstelling.

Eikenhout is de houtsoort waarvoor het meest gekozen wordt met betrekking tot vloerbekleding. Deze houtsoort heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Eikenhout is zeker niet de duurste houtsoort maar heeft wel een uitstekende kwaliteit. Het hout gaat een leven lang mee met een relatief geringe onderhoudsbehoefte. Daarnaast is deze houtsoort prima te gebruiken in combinatie met een vloerverwarming.

Witte eiken vloer kopen

Eikenhout heeft een mooie karakteristieke uitstraling. Het hout is robuust en stijlvol tegelijk! Daarnaast biedt eikenhout volop bewerkingsmogelijkheden. Door het hout te schuren, schaven, borstelen, roken, stomen, logen, branden, beitsen, lakken, oliën of met hardwax olie te behandelen kunt u een eigen karakter aan het hout geven.

Een white wash behandeling is één van de manieren waarop u eikenhout kunt laten bewerken. Deze bewerking geeft een eikenhouten vloer een mooie witte of witachtige kleur. Een wit eiken vloer past mooi in een woning met een klassieke uitstraling, maar ook in een woning met een moderne vormgeving.

Eiken vloer wit: warme, ruimtelijke uitstraling

Een white wash behandeling wordt ook wel een grey wash behandeling genoemd. Dit komt uiteraard door het resultaat. Door een white wash behandeling te geven aan eikenhout, krijgt het een mooie witte of grijze kleurstelling. Een houtsoort als eiken leent zich hier uitstekend voor. De intensiteit van de witte uitstraling hangt af van de hoeveelheid kleurpigment die bij de bewerking wordt gebruikt.

Door slechts een kleine hoeveelheid pigment te gebruiken, geeft u het hout een witte gloed en zal het oorspronkelijke karakter van het hout behouden blijven. Dit wordt minder in verhouding met de hoeveelheid pigment dat gebruikt wordt.

Hierin heeft u drie keuzemogelijkheden:

  • Een doorschijnende white wash vloer;
  • Een half-doorschijnende white wash vloer;
  • Een dekkende white wash vloer.

Een dekkende white wash vloer geeft de vloer een overheersende witte kleur. De houtnerf en de tekening zullen veel minder zichtbaar zijn dan bij een doorschijnende white wash vloer.

Kom langs in onze loods of bestel online

Trend Vloeren is een zeer aansprekende aanbieder voor een wit eiken vloer. Het grootste deel van ons eikenhout komt uit Frankrijk en bewerken we zelf in onze eigen schaverij. Op deze manier kunnen we de kwaliteit waarborgen en de prijs voor u laag houden.

Uiteraard is al ons hout voorzien van het FSC keurmerk. De letters FSC staan voor: Forest Stewardship Council. Het Wereld Natuur Fonds heeft het FSC-systeem in het leven geroepen om te zorgen dat ook in de toekomst de natuur behouden blijft en de bevolking, bedrijven en consumenten kunnen profiteren van wat het bos hen te bieden heeft. Je maakt dus een verantwoorde, duurzame keuze.

Scroll naar top