De vloer in de woonkamer doet veel voor de uitstraling in huis. Het lijkt misschien een klein detail, maar denk er maar eens over na. Een gladde gietvloer geeft een ruimte een heel andere uitstraling dan een massief houten vloer. Wilt u uw woonkamer een karakteristieke, knusse uitstraling geven? Dan is een eiken vloer voor in de woonkamer een uitstekende keuze. En het leuke is: binnen deze categorie vloeren kunt u ook nog verschillende kanten op. Benieuwd? In deze blog vindt u inspiratie voor eiken vloeren in de woonkamer.

Een natuurlijke uitstraling

De natuur in huis halen is tegenwoordig ontzettend populair. In vrijwel elk huis zie je wel een paar mooie groene planten. Naast plantjes kiezen steeds meer mensen om natuurlijke materialen in huis te gebruiken. Een mooie eikenhouten eettafel of een krukje met wollen bekleding bijvoorbeeld. Deze elementen geven je woning een mooie, natuurlijke uitstraling. Hetzelfde geldt voor een eiken vloer. Vooral als u de vloer onbehandeld laat of borstelt, behoud deze zijn authentieke uitstraling.

eiken vloer woonkamer


Een unieke kleurbehandeling

Wilt u een eiken vloer in de woonkamer, die helemaal bij uw kleurenpalet past? Kies er dan voor om uw vloer met een mooie kleurolie of lak te behandelen. Het leuke hieraan is dat u de vloer kunt aanpassen aan elke stijl. Of u nu een donkere, lichte, warme of koele kleur wilt: er is altijd wel een kleur die bij uw interieur past. Heeft u een moderne inrichting en wilt u een eiken vloer voor in de woonkamer die daar helemaal bij aansluit? Een witte of grijze kleurbehandeling komt in dit geval prachtig tot zijn recht. Wilt u liever de warmte van een klassieke woning creëren? Ga dan voor een warme donkere kleur, zoals kaneelbruin of donkerbruin.

Een trendy visgraatvloer

De visgraatvloer is weer helemaal terug van weggeweest! We zien deze vloer tegenwoordig niet alleen in woonkamers, maar ook veel winkels en cafés gaan voor deze trendy variant op de eiken vloer. En dat is niet voor niets zo. Een visgraatvloer geeft een ruimte nét dat beetje extra. Net als andere eiken vloeren is ook de visgraatvloer op verschillende manieren te bewerken. Laat de vloer bijvoorbeeld oliën of voorzie de vloer van een subtiele lak. Beide afwerkingen geven een totaal andere uitstraling aan uw woning. Waar u voor gaat is natuurlijk helemaal aan u!