Altijd de laagste prijsgarantie!

Eiken vloer Amsterdam

Er bestaan veel houtsoorten die geschikt zijn als vloerbedekking om een woning een bijzonder karakter te geven. De grenen en de eiken vloeren zijn in Amsterdam de meest gebruikte types. Eikenhout is harder dan grenen en beschadigt minder snel. Daarbij is de mooie vlamtekening heel kenmerkend voor eiken vloeren.

Duurzame, eiken vloer in uw woning in Amsterdam

Wanneer u kiest voor een massief eiken vloer in de omgeving van Amsterdam, kiest u voor een duurzaam resultaat. Eiken vloeren gaan namelijk een leven lang mee. Wanneer de vloer met olie of hardwaxolie is afgewerkt, kunnen kleine beschadigingen eenvoudig plaatselijk worden bijgewerkt. Groot onderhoud is daarom vaak niet nodig. Eventueel kunt u de eiken vloer opnieuw schuren en afwerken voor een andere look; de kwaliteit blijft even sterk. Dit duurzame karakter maakt dat eiken vloeren relatief goedkope vloerbedekkingen zijn voor uw woning in Amsterdam.

Een eiken vloer in Amsterdam laten leggen?

Als u in Amsterdam of omgeving een eiken vloer wilt laten leggen, kunnen we u in contact brengen met vakkundige vloerenleggers bij u in de buurt. Zij zullen uw vloer zwevend of juist vast op een ondervloer leggen. De keuze is afhankelijk van diverse factoren. Huurwoningen en sommige VvE’s eisen dat de vloer zwevend wordt gelegd. Het voordeel hiervan is dat u de eiken vloer bij een verhuizing kan meenemen naar een andere woning in Amsterdam (of elders). Wordt de vloer vast op een ondervloer gelegd, dan moet de ondervloer goed aan de constructievloer bevestigd worden.

Hoe uw eiken vloer ook gelegd wordt, zorg zeker in historische woningen in Amsterdam voor de juiste – geluids- en/of vochtisolerende – ondervloer. Als u de vloer niet zelf wilt of kunt leggen, vraag dan gerust naar onze legservice.

Gerookt en geolied? Kies de afwerking die bij u past

Frans eiken bevat looizuur. Wit Amerikaans eiken echter niet of nauwelijks. Waarom is dit belangrijk om te weten? Omdat het looizuur reageert op het rookproces. Deze reactie geeft de eiken vloer een authentieke, sleetse uitstraling en een grijsachtige kleur. Door de eiken vloer vervolgens met een olie of hardwaxolie te behandelen, komt de structuur van het hout nog beter uit. Zo krijgt de eiken vloer een bruinachtige tint en lijkt het alsof hij er al eeuwenlang ligt, net als de historische woningen in Amsterdam. We informeren u graag over de mogelijkheden van afwerking.

Goedkope eiken vloer van Trend Vloeren in ‘t Goy

Trend Vloeren is gelokaliseerd in ‘t Goy, net onder Utrecht en op slechts drie kwartier rijden (40 km) van Amsterdam. Wij leveren de goedkoopste eiken vloeren in Amsterdam en omstreken. Het hout dat wij gebruiken komt uit Frankrijk en draagt nagenoeg geheel het PEFC-keurmerk. Dit internationaal erkende keurmerk waarborgt een verantwoord bosbeheer. Het hout wordt vervolgens in de schaverij bewerkt. Daardoor kan Trend Vloeren de vloeren goedkoop leveren. We geven dan ook de laagste prijsgarantie: als u een gelijkwaardige vloer elders goedkoper ziet dan bij Trend Vloeren, neemt u dan contact op voor een beter aanbod.

Scroll naar top