Altijd de laagste prijsgarantie!

Eiken vloer behandelen

Door een eiken vloer te behandelen verlengt u de levensduur en wordt het dagelijks onderhoud eenvoudiger. Behandelen van een eiken vloer kan op verschillende manieren, waarbij het doel van de behandeling bepalend is bij het maken van de juiste keuze. Het voordeel van een eiken vloer is dat u deze meerdere keren kunt behandelen, omdat het hout dik genoeg is om meerdere keren geschuurd en gelakt of geolied te worden. Bij Trend Vloeren hebben wij veel ervaring met eiken vloeren en de behandeling van dit type vloer en kunnen u dus ook goed adviseren over de meest geschikte behandeling.

Verschillende behandelmethoden

Uw eiken vloer behandelen kan op een aantal verschillende manieren. In sommige gevallen moet u eerst de ene behandelmethode uitvoeren, voordat u aan de volgende kunt beginnen. De vloer schuren is de behandeling die meestal als eerste wordt ingezet. U kunt een vloer niet oneindig schuren, maar hoe dikker het hout is, des te meer lagen u eraf kunt schuren. Na het schuren kan gekozen worden voor een behandeling met olie of lak. Olie trekt in het hout en zorgt voor een schadebestendig resultaat, maar moet wel regelmatig opnieuw aangebracht worden. Lak hoeft niet regelmatig aangebracht te worden, maar is ook kwetsbaarder voor krassen. Een eiken vloer behandelen kan overigens ook met zeep, welke een zeer vet- en vuilafstotende werking heeft, maar net als olie regelmatig opnieuw aangebracht moet worden.

Eiken vloer behandelen door een professional

Uw eiken vloer kunt u het best laten behandelen door een professional. Bij Trend Vloeren behandelen wij uw nieuwe vloer vooraf, zodat u dit niet meer hoeft te laten doen na het leggen. Dan weet u zeker dat uw nieuwe vloer goed bestand is tegen vuil en beschadigingen. Wanneer u een professional om advies vraagt en eventueel het werk laat uitvoeren, hoeft u zich geen zorgen te maken over het kiezen van de juiste methode of middelen. Wij hebben ervaring met verschillende eiken vloeren en de middelen die gebruikt worden voor de behandelingen van deze vloeren. Daardoor kunnen wij u precies vertellen welk effect een bepaald middel op uw vloer gaat hebben.

Vraag om advies

Bent u van plan om een nieuwe eiken vloer te gaan leggen of te laten leggen en wilt u weten welke behandelingen nodig zijn om de vloer goed te onderhouden? Of heeft u al een eiken vloer liggen en is het tijd om deze een keer grondig aan te pakken? Neem contact op met Trend Vloeren. Onze professionele medewerkers geven u graag advies, zodat u de juiste beslissing kunt nemen.

Scroll naar top