Altijd de laagste prijsgarantie!

Nu ook mogelijk

Bezoek op afspraak

regarding the Coronavirus

Deze optie is geheel vrijblijvend. U bent ook altijd welkom om zonder afspraak binnen te lopen bij een van onze vestigingen.

Grenen planken

Een vloer van grenen is geliefd bij veel mensen. En niet voor niets! Dit type vloer is niet alleen heel stijlvol, maar ook heel eenvoudig in het onderhoud. Grenen planken zijn eenvoudig schoon te houden en geven uw woning een natuurlijke en levendige uitstraling. Bent u op zoek naar een vloer van grenen planken? Dan bent u bij Trend Vloeren aan het juiste adres. We helpen u graag met het uitkiezen van een nieuwe vloer!

grenen planken

Kenmerken van grenen planken

Met een vloer van grenen planken geeft u uw vloer een warme, natuurlijke uitstraling. De vloer is te herkennen aan de vele noesten in de planken. Meestal zijn de noesten in grenen planken een beetje ovaalvormig en roodbruin van kleur. Dit is de plek waar eerst de takken van de boom groeiden. Een ander kenmerk waar u grenen aan herkent, is de kleur. Grenen planken zijn altijd een beetje gelig van kleur. Dit geeft een mooi contrast en kleurverschil met de noesten, wat zorgt voor een authentieke uitstraling.

Een natuurlijke uitstraling

Grenen is een redelijk zachte houtsoort. Hierdoor ontstaan er gemakkelijk krasjes en lichte beschadigingen. Dit is helemaal niet erg! Integendeel. Dit maakt een vloer van grenen planken ideaal voor het creëren van een verouderde look. Het geeft de vloer karakter. Alsof er al jarenlang op de vloer is geleefd. Een ander kenmerk van grenenhout is dat dit type hout een stuk minder zwaar is dan andere massieve houtsoorten. Hierdoor is grenen eenvoudig te bewerken en verwerken.

De juiste afwerking

Een ander voordeel aan grenen planken is dat ze eenvoudig te bewerken zijn. De houtsoort is namelijk heel geschikt om te af te werken met olie of lak. Dit geeft de vloer een mooie afwerking en daarnaast biedt het bescherming. Een andere mogelijkheid is om de vloer te schilderen. Dit kan in elke gewenste kleur. Denk bijvoorbeeld aan wit, grijs of zwart. Dit is een uitstekende manier om een eigen draai aan uw vloer te geven. Ten slotte hebben grenen planken ook nog eens uitstekende geluidswerende werking. Dat komt door de dikte van het hout.

Grenen planken uit Frankrijk

Het hout van onze vloeren is afkomstig uit Frankrijk. We importeren dit hout zelf en bewerken het vervolgens in de schaverij. En wist u dat u met het kopen van een vloer bij Trend Vloeren indirect bijdraagt aan verantwoord bosbeheer? Bijna al onze houten vloeren zijn namelijk voorzien van het PEFC-keurmerk. Dit keurmerk staat garant voor verantwoord bosbeheer. Zo blijven de Franse bossen mooi intact.

Bestel online of kom langs in de loods!

Wilt u een vloer van grenen planken kopen?  Bekijk ons assortiment en bestel eenvoudig via de webshop. Wilt u onze vloeren graag eerst in het echt zijn en bent u benieuwd naar meer informatie? Kom dan eens langs in onze loods in ’t Goy. We helpen u graag verder bij de zoektocht naar een mooie, houten vloer.

Scroll naar top