Altijd de laagste prijsgarantie!

Geluidsisolatie houten vloer

Bent u op zoek naar goede geluidsisolatie voor uw houten vloer? Een houten vloer straalt karakter uit. Met de natuurlijke look en de vele mogelijkheden om een vloer te kiezen die bij u en uw interieur past, is een houten vloer een goede optie voor veel huiseigenaren. Toch kleven er ook nadelen aan de houten vloer. Zo staat de houten vloer bekend als een gehorige vloer. Dit is niet geheel ten onrechte, maar ook niet helemaal waar. Want met goede geluidsisolatie voor uw houten vloer zorgt u ervoor dat uw houten vloer weinig geluid produceert. Trend Vloeren heeft veel ervaring met houten vloeren en kan u informeren en adviseren over de mogelijkheden die u heeft om uw houten vloer van geluidsisolatie te voorzien.

Geluidsisolatie houten vloer kiezen

Geluidsisolatie voor houten vloeren dient om contactgeluid te verminderen. Bij houten vloeren ontstaat vaak een ‘klankkast-effect’, door de holle ruimtes onder de planken. Door deze ruimtes van isolatie voorzien voorkomt u onnodig geluidsoverlast. Geluidsisolatie voor houten vloeren bestaat meestal uit glaswol. Dit materiaal is ademend, en dat is cruciaal voor de conditie van het hout. Als vocht in of onder het hout komt en geen ruimte heeft om te ontsnappen is dat niet goed voor het hout. De ademende eigenschappen van glaswol geven vocht de kans om het hout te verlaten.

Isolatie van de ruimte

Bij een houten vloer wordt veel geluid weerkaatst door de muren en het plafond. Wanneer u veel moeite doet om uw houten vloer van geluidsisolatie te voorzien, is het een gemiste kans als u de vloeren en het plafond niet meeneemt. Zorg er daarom voor dat u niet alleen de vloer goed isoleert, maar ook de rest van de ruimte. Een kale muur galmt meer dan een muur met een kast ervoor. Hoe voller uw ruimte is, des te minder last u van geluid heeft.

Vragen? Neem contact op

Uw houten vloer van geluidsisolatie voorzien is niet altijd even makkelijk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bij Trend Vloeren hebben wij veel ervaring met houten vloeren en het effect van geluidsisolatie. Wij kunnen u daarom goed helpen bij het vinden van een geschikte oplossing voor uw situatie. Heeft u vragen over geluidsisolatie voor uw houten vloer of wilt u iets anders weten? Neem contact op met ons, wij helpen u graag verder. Heeft u interesse in een houten vloer? Bekijk dan ons assortiment met uitgebreide keuzes voor verschillende houtsoorten en afwerkingen.

Scroll naar top