Altijd de laagste prijsgarantie!

Krakende houten vloer

Wanneer u te maken krijgt met een krakende houten vloer is dat erg vervelend. Het is een irritant geluid om de hele dag te horen en zachtjes binnenkomen als iemand ligt te slapen is al helemaal onmogelijk. Een houten vloer hoort een robuuste uitstraling te hebben, het kraken van de vloer doet hier afbreuk aan. Bij Trend Vloeren kunt u fraaie houten vloeren kopen. Wij hebben jaren ervaring met het leveren en leggen van deze vloeren. Hierbij hebben we ook wel eens te maken met het vervangen van een krakende houten vloer. Maar uw houten vloer vervangen is uiteraard niet de gewenste oplossing. Wij helpen u er alles aan te doen om het kraken te voorkomen. Lees hier wat u tegen het kraken van de houten vloer kunt doen.

Nergens goedkoper, beloofd!

Gratis opslag & bezorgservice en zeer korte levertijden!

Ruim aanbod aan afwerkingsproducten

Duidelijke leginstructies voor de zelfleggers

Krakende houten vloer voorkomen

Als u het kraken van de houten vloer kunt voorkomen, bespaart u zich een hoop overlast. Een houten vloer kan gaan kraken als er beweging in de vloerdelen zit. Wanneer hout langs hout beweegt ontstaat het herkenbare krakende geluid. Er kan frictie ontstaan tussen de vloerplaten en -balken, tussen de vloerplanken en -platen, tussen twee planken naast elkaar of door hangende elementen, zoals leidingen en elektra.

Bij het leggen van een houten vloer nemen wij alle mogelijke stappen om een krakende houten vloer te voorkomen. We zorgen voor goede isolatie, solide bevestigingspunten en een meten alles exact uit om speling te voorkomen. U kunt een houten vloer van Trend Vloeren ook zelf leggen. Onze legwijzer geeft u alle informatie die u nodig heeft om een vloer te leggen die niet zal kraken.

Wat kan ik er tegen doen?

Wanneer uw huidige houten vloer kraakt, kunt u een aantal dingen doen om het probleem te verhelpen. Bij overlast door geluidsoverdracht kunt u de vloer gedeeltelijk openmaken om isolatiematten te plaatsen. Hoort u beneden het hout kraken als er boven iemand loopt? Dan zal dat na het plaatsen van isolatiematten niet of nauwelijks meer hoorbaar zijn.

Een andere manier om overlast tegen te gaan is het verbinden van losse elementen die tegen elkaar schuren. Door vloerdelen op de vloerbalken te lijmen krijgen deze houten delen geen kans om te bewegen.

Het kraken kan ook ontstaan wanneer de vloer niet waterpas loopt. Dit probleem kan eigenlijk alleen maar opgelost worden door uw houten vloer opnieuw te leggen of uw volledige parket te vervangen. Het kraken kan ook ontstaan door een te hoge luchtvochtigheid. Een luchtontvochtiger biedt dan uitkomst.

Advies nodig? Neem contact op

Heeft u nog vragen over het tegengaan van een krakende houten vloer? Bij Trend Vloeren hebben we de kennis en kunde in huis om u te helpen bij het vinden van een geschikte oplossing. Neem contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag.

Scroll naar top