Een vloer doet ontzettend veel voor de uitstraling van een ruimte. Denk er maar eens over na: een lichte of een donkere vloer is een wereld van verschil. Met een andere vloer ziet het interieur er direct heel anders uit. Is uw huidige vloer aan vervanging toe en bent u op zoek naar inspiratie voor uw nieuwe vloer? In deze blog hebben we de laatste trends voor houten vloeren op een rijtje gezet.

De visgraatvloer

De visgraatvloer is de afgelopen jaren flink gegroeid in populariteit. En dat is niet voor niets zo! Deze trendy houten vloer is uitstekend te combineren met diverse interieursoorten. Of u nu van landelijk, modern, minimalistisch of industrieel houdt. Een visgraatvloer geeft nét dat beetje extra schwung aan een ruimte.

De verouderde look

Een andere vloer die zeker niet mag ontbreken aan dit rijtje met trends voor houten vloeren, is de verouderde houten vloer. Met zo’n vloer creëert u een karakteristieke, vintage uitstraling. Alsof er al jarenlang op de vloer wordt geleefd. Een geweldige manier om deze vloer te combineren is met een jaren 30 interieur. En daarvoor hoeft u echt niet perse een jaren 30 huis te hebben. Met een paar jaren 30 items – zoals bijvoorbeeld deuren en ramen – komt u al een heel eind!

Eiken houten vloeren zijn in

 

Extra brede planken

Hoe breder hoe beter? In het geval van houten planken geldt dat zeker! Met brede planken brengt u veel rust in de ruimte. Vooral in grote ruimtes in huis komen brede planken prachtig tot zijn recht. Heeft u een modern interieur? Dan zijn brede planken in een lichte houtkleur een goede combinatie. Wilt u uw woning juist een klassieke uitstraling geven? Dan komt een donkere houtkleur heel mooi tot zijn recht. 

Grijze vloer

En last but not least: de grijze vloer. U ziet het steeds vaker: houten vloeren met een vergrijsde afwerking. Deze vloer doet het vooral heel goed in strakke, moderne en minimalistische interieurs en is goed te combineren met de basiskleuren zwart en wit. Vindt u dat te saai? Kies dan voor een bank of fauteuil in een felle kleur. Dit geeft een strak, maar toch sfeervol effect. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. We bieden volop keus in houten vloeren. Een ding is zeker: er is altijd wel een vloer bij die in uw interieurstijl past.