Altijd de laagste prijsgarantie!

Grenen vloerdelen

Grenen vloerdelen kopen

Grenenhout is het hout van de grove den. De den heeft in verhouding tot bijvoorbeeld de eik veel takken. Dit is terug te zien in de grenen vloerdelen: daar waar de takken zaten, zitten de noesten. Noesten worden ook wel kwasten genoemd. Ze zijn roodachtig-bruin van kleur en steken af tegen het veel lichtere spint, het jongere hout van een boom. Verder zijn er langgerekte banen van een roodbruine kleur te zien in het hout. Dit is het kernhout, het oudere hout van de den. Door dit oudere hout konden in de loop der jaren geen sappen meer vloeien. Daarom is het materiaal daar harder en donkerder van kleur. Door deze kleurschakeringen hebben grenen vloerdelen een levendige uitstraling.

Unieke kenmerken

Omdat grenen vloerdelen van origine op de dwarsbalken als constructievloer gespijkerd werden, zijn ze minstens twee cm dik. De breedte kan variëren. De vloerdelen kunnen los gelegd worden of juist verlijmd op een ondervloer van bijvoorbeeld spaanplaat. Het voordeel van los leggen is dat de losse planken gemakkelijk te verhuizen zijn. Als de vloerdelen verlijmd worden, moet de ondervloer goed aan de betonnen vloer worden bevestigd. Dit isoleert geluiden heel goed.

Grenen vloerdelen zijn massief houten planken. Dit betekent dat ze bij droogte wat zullen krimpen. Er vormen zich dan kieren tussen de grenen vloerdelen, die vervolgens weer kleiner worden als de planken door hoge vochtigheidsgraad enigszins uitzetten. De kieren tussen de grenen vloerdelen geven de vloer een rustieke uitstraling, dus schrik niet van deze werking van het hout. Een hulpmiddel bij het minimaliseren van kieren in het hout, is het gebruik van parketveren. Deze parketveren worden tussen de muur en de eerste en laatste planken geplaatst. Zo blijft de vloer op spanning staan – ook als u deze niet verlijmt op de ondervloer. U kunt de vloer dan dus nog verhuizen.

De voordelen van grenen vloerdelen

  • Een vloer die is gemaakt van grenen vloerdelen kan verschillende keren geschuurd en afgewerkt worden. Daarom is het een duurzame vloerbedekking.
  • Afwerken kan met olie, wax of een al dan niet dekkende (kleur)lak. Zo zorg je dat de vloer helemaal bij je past.
  • Bovendien is een vloer van grenen vloerdelen goedkoper dan eiken.
  • Door de warme, natuurlijke uitstraling is het een vloer waarop vrijuit geleefd mag worden: kleine beschadigingen in de vorm van krasjes en putjes geven het hout een onmiskenbare charme.

Belangrijke aandachtspunten

Voor elke houten vloer geldt dat het hout gaat werken. Een goede luchtbevochtiger die de luchtvochtigheidsgraad tussen de 50% en 65% houdt, is in het Nederlandse, wisselvallige klimaat wel nodig. Een stabiele luchtvochtigheid is overigens ook beter voor de gezondheid van mens en dier. Nogmaals, om werking van de vloer te minimaliseren, is het gebruik van parketveren een goede oplossing.

Bestel online of kom langs in de loods!

Het grenenhout dat Trend Vloeren gebruikt, komt uit Frankrijk. Het hout wordt groot ingekocht bij diverse zagerijen zijn en vervolgens in de schaverij verwerkt. Door deze grootschalige inkoop en de eigen productie kunnen we de prijzen concurrerend laag houden. Trend Vloeren in ‘t Goy geeft daarom ook de laagste prijsgarantie op de grenen vloerdelen. Bovendien kunnen we door dit proces staan voor hoogwaardige kwaliteit. Meer weten? Neem contact met ons op! 

grenen vloerdelen
Scroll naar top