Houten vloer badkamer

In de badkamer zien we veel verschillende materialen gebruikt worden. Maar een houten vloer in de badkamer ziet u zelden. Dat is jammer, want een houten vloer in de badkamer staat prachtig en voegt sfeer aan de ruimte toe. Bij Trend Vloeren werken we al vele jaren met houten vloeren en weten we precies wat wel en wat niet kan. Daarom zetten wij de voor- en nadelen op een rijtje. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.

Waar op letten bij houten vloer badkamer

Een houten vloer in de badkamer is een echte esthetische toevoeging. Uw badkamervloer straalt warmte, huiselijkheid en luxe uit. Bovendien kunt u zelf een kleur kiezen die past bij de meubels in uw badkamer. U kunt kiezen uit veel verschillende soorten hout, met variërende stijlen en afwerkingen. Hout is een natuurproduct, dat maakt het juist zo levendig. Aan de andere kant betekent dat ook dat het hout kan werken. Bij plotselinge en hevige verschillen in temperatuur of bij vocht dat blijft hangen kan hout gaan krimpen of uitzetten. Daarom is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat vocht zich niet tussen de planken kan nestelen. U kunt er ook voor kiezen om slechts voor een deel van uw vloer hout te gebruiken. De plekken waar veel water op de grond komt kunt u dan gebruik maken van vloertegels of betontegels.

Voordelen van een houten badkamervloer

Het grote voordeel van een houten vloer in de badkamer is de uitstraling. Wanneer u een industriële of landelijke woningstijl in uw woning gebruikt, wilt u dit ook doortrekken naar de badkamer. De keuze is aan u om te bepalen of looks belangrijker zijn dan functionaliteit. Maar een goed aangelegde en onderhouden houten vloer komt ook in de badkamer prima tot zijn recht. Door het hout te behandelen met bijvoorbeeld vochtwerende lak, zorgt u ervoor dat vocht geen kans krijgt om het hout aan te tasten.

Vragen? Neem contact op

Heeft u interesse in een badkamervloer van hout? De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Wij bespreken graag uw situatie, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen die geschikt is voor uw badkamer. Met de legservice van Trend Vloeren bent u verzekerd van een vakkundige aanleg van uw houten vloer in de badkamer. Heeft u vragen? Ook dan kunt u contact met ons opnemen.

Scroll naar top